GlobalLogic переводить фахівців в Україні на gig-контракти / Все новости / Главная

GlobalLogic планує перевести більшість поточних спеціалістів в Україні на gig-контракти згідно з правилами Дія.Сіті. Перехід буде поступовим та триватиме два роки. Нові спеціалісти залучаються в компанію одразу на gig-контракт. З початку липня до GlobalLogic приєдналося 50 gig-контракторів.

У 2022 році GlobalLogic доєдналися до спеціального правового режиму Дія.City. Режим надає привабливі умови ведення ІТ-бізнесу в Україні, гарантовані державою на 25 років. Ця підтримка особливо важлива під час війни, коли зростання ІТ-сектору призупинилося.  

Одна з особливостей режиму Дія.Сіті – співпраця компаній зі спеціалістами на основі gig-контракту.

Gig-контракт — договір між компанією та фізичною особою. Він не обтяжений нормами застарілого законодавства, тому більш гнучкий, ніж трудовий договір.

Для співпраці згідно з gig-контрактом спеціалісту не потрібно мати зареєстрований ФОП, звітувати про діяльність та самостійно платити податки. За контрактора це робить компанія, яка його наймає.

Спеціалісти, які співпрацюють з резидентами Дія.Сіті, сплачують 5% податку на дохід та додатково 1.5% військового збору.

Інші принципові умови співпраці спеціалістів з компанією не змінюються. Але нова форма співпраці буде більш зручною та ефективною і для спеціалістів, і для компанії.

“У непрості часи ми шукаємо додаткові джерела стійкості бізнесу, – говорить Анна Щербакова, віцепрезидентка та операційна директорка GlobalLogic Ukraine, – Ми дослідили умови Дія.City та переконалися, що цей правовий режим допоможе нам краще розвивати бізнес і підтримувати наших людей. Впевнені, що згодом gig-контракт стане новим стандартом роботи ІТ-індустрії в Україні”.

 

Тэги:   GlobalLogic

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: