5 головних міфів про Viber та їх розвінчання / Все новости / Главная

Viber - це одна з найпопулярніших платформ для обміну повідомленнями в Україні. Проте велика популярність призводить до появи помилкових уявлень і спекуляцій щодо цього месенджера. Команда розробників Viber зібрала найпоширеніші міфи та надає пояснення, які повинні розвіяти всі сумніви.

Міф №1

Мої листування відстежують спецслужби, а мої персональні дані бачить вся команда Viber. Не кажучи вже про телефонні розмови — їх точно прослуховують 

Починаючи з 2016 року, всі чати і особисті дзвінки у Viber захищені наскрізним шифруванням за замовчуванням. Це означає, що ні треті сторони, ні навіть сама команда Viber не можуть отримати доступ до інформації, яку ви обманюєтеся. Ключі дешифрування зберігаються лише на пристроях користувачів, що беруть участь у розмові. Це виключає можливість розшифрування даних навіть спецслужбами. Rakuten Viber є приватною компанією, яка належить міжнародному японському холдингу Rakuten, і не має жодних зв'язків з урядами.

Міф №2

Viber небезпечний, ним не рекомендують користуватися

Як було зазначено вище, кожен чат і дзвінок у Viber захищені шифруванням, що гарантує конфіденційність спілкування. Навіть банки та інші організації, які працюють з конфіденційною інформацією, використовують Viber у своїх бізнес-процесах, надсилаючи клієнтам паролі та інші чутливі дані. Більше того, багато ключових державних установ України мають офіційні канали на платформі Viber, наприклад, ГУР, Міністерство оборони, РНБО та інші. 

Міф №3

Краще не допускати дитину до Viber, вона зіткнеться із забороненим контентом, а то й придбає щось незаконне

Viber дуже ретельно контролює неприпустимий контент. Політика використання платформи чітко забороняє поширення будь-яких повідомлень з насильницьким вмістом, екстремізмом, тероризмом, порнографією та іншим зловмисним контентом. Всі такі випадки підлягають ручній модерації і видаляються з платформи.

Міф №4

У Viber купа спаму, мені шлють повідомлення всі, хто хоче   

Viber дотримується міжнародних норм щодо захисту даних та не допускає надсилання рекламних повідомлень без згоди користувачів. Якщо ви отримуєте повідомлення від бренду, це означає, що ви дали згоду на отримання інформації від цього конкретного бренду. Viber також створив спеціальну папку "Бізнес-чати", куди потрапляють всі сервісні повідомлення від брендів, щоб вони не переплутались з повідомленнями ваших контактів.

Якщо ж мова про персональні чати, то у Viber можна легко обмежити, хто може надсилати повідомлення: 

  • Як увімкнути функцію запитів на відправку повідомлення (дозволяє переглядати та керувати запитами на повідомлення від невідомих відправників в окремій папці вхідних повідомлень): Відкрийте Viber на своєму телефоні → Натисніть (Android) (iOS) → Оберіть Параметри → Оберіть Конфіденційність → Увімкніть Запити
  • Як заблокувати виклики від невідомих контактів: Відкрийте Viber на своєму телефоні → Натисніть (Android) (iOS) → Оберіть Параметри → Оберіть Виклики й повідомлення → Увімкніть Блокування невідомих контактів. Дзвінки від невідомих абонентів будуть блокуватись і наводитись у списку чатів та списку останніх дзвінків. 

Міф №5

У Viber немає верифікованих джерел інформації, де я можу прочитати дійсно перевірені новини 

Багато українських ЗМІ мають офіційні канали у Viber, що дозволяє користувачам звертатися до надійних джерел інформації. Більшість перевірених каналів мають блакитну позначку, яка свідчить про їхню достовірність.

Будь-який канал проходить через ручну модерацію команди підтримки, аби зʼявитись у пошуку, і в разі підтвердження офіційності багато з них отримують відповідну позначку.

Крім того, свої офіційні канали у Viber мають і перші особи держави: Президент Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Голова ГУР Кирило Буданов та інші. Так, українці можуть отримувати новини безпосередньо від високопосадовців і бути впевненими в їх правдивості.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: