Які технології забезпечують кібербезпеку у фінансовому секторі України / Все новости / Главная

Під час масштабної війни кількість кібератак в Україні вражаюче зросла у 3,5 рази порівняно з даними 2021 року. Серед цих атак відносно невелика частка спрямована на фінансовий сектор. Так, НБУ зафіксував понад 250 спроб атакувати банківську систему у 2022 році. Попри це, якщо така атака все ж досягне цілі, ціна може бути дуже великою. Експерти GlobalLogic розповіли, які технології забезпечують кібербезпеку у фінансовому секторі України.

Україна отримує великі обсяги фінансової допомоги. Так, міжнародна підтримка перевищила 38 млрд доларів, а загальна сума донатів на ЗСУ та гуманітарні ініціативи склала 98,9 млрд грн. Все це привертає особливу увагу з боку хакерів та зловмисників. Проте, завдяки розробкам українських експертів у галузі кібербезпеки, фінансовий сектор зміг зміцнити свою оборонну.

Українські інженери GlobalLogic впроваджують інноваційні підходи для захисту банківської системи та коштів громадян. Провідні фінансові установи використовують наступні технології:

  1. Криптографія для забезпечення конфіденційності транзакцій. Використання криптографічних методів дозволяє захистити передачу даних між клієнтом та банком, а також забезпечити безпечність мобільних платежів.
  2. Технологія блокчейна для безпеки та прозорості транзакцій. Блокчейн дозволяє створити надійний механізм виявлення будь-яких змін у системі та оперативно на них реагувати.
  3. Багатофакторна автентифікація для захисту від зловмисників. Використання додаткових шарів захисту, таких як цифрові підписи, СМС з пін-кодами та біометрія, зробило процес автентифікації більш стійким до атак.
  4. Системи на основі штучного інтелекту та машинного навчання. ШІ та машинне навчання допомагають виявляти підозрілі операції та запобігати їх реалізації. Ці технології також застосовуються для прогнозування майбутніх кібератак та аналізу тенденцій.

Одним з прикладів успішної реалізації цих підходів є розробка GlobalLogic системи безпеки для одного з британських банків. Ці інновації сприяли зниженню випадків шахрайства на половину та економії до трьох мільйонів фунтів щорічно.

Важливим аспектом є також освіта користувачів щодо кібербезпеки. З метою підвищення обізнаності громадян, GlobalLogic Education проводить спеціальні навчальні курси, включаючи "Тиждень Кібербезпеки".

Зростаюча кількість кіберзагроз вимагає постійного вдосконалення заходів безпеки та використання інноваційних рішень. Українські експерти у сфері кібербезпеки продовжують боротьбу за надійну та безпечну фінансову систему країни.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: