Українське ком’юніті для жінок у tech-індустрії Wtech відкрило представництва у 23 країнах / Все новости / Главная

За останні півтора року українське некомерційне ком’юніті, засноване Вікторією Тігіпко та Вірославою Новосильною у 2017 році, для жінок-лідерок із tech-індустрії та онлайн бізнесу – Wtech відкрило свої представництва у Європі, США та Азії. Загалом спільнота вже має чаптери у 23 країнах світу.

До повномасштабної війни Wtech активно працював у 12 містах України, а також у Лондоні та Берліні. Після 24 лютого новою метою Wtech стала допомога учасницям, які виїхали з України, з адаптацією в інших країнах, з пошуком нових можливостей роботи, інвестицій та нетворкінгу. Адже підтримуючи власні бізнеси та команди, ці жінки підтримують економічний фронт нашої країни. Wtech було відкрито також в Нідерландах, США, Португалії, Швейцарії, Польщі, Франції, Іспанії, Австрії, Сінгапурі, ОАЕ, Саудівській Аравії, Узбекистані, Казахстані, Азербайджані, Австралії, В’єтнамі, Словаччині, Індонезії, Таїланді та на Кіпрі.

Спільнота об'єднує засновниць стартапів, топменеджерок IT-, діджитал- та інших компаній, а також ангелів та партнерок венчурних фондів з усієї України з метою допомоги у розвитку бізнесу, обміну експертизи та менторства зі сторони лідерів індустрії.

Наразі ком’юніті налічує 5000+ учасниць, 50+ волонтерів та 35 менторів у 34 чаптерах (містах або регіонах) по всьому світу. У планах на 2023/2024 – відкриття в Женеві, Мілані, Мадриді, Брюсселі, Монако та інших географіях.

«Роль жінок на економічному фронті, а також в роботі та  управлінні бізнесом однозначно змінилась і зміцнилась після початку повномасштабної війни. Багато учасниць нашого ком’юніті були змушені виїхати за кордон і потребували підтримки на місцях. Тож цілі нашого ком’юніті розширились – тепер ми об’єднуємо наші нетворки на міжнародному рівні, охоплюємо нові й нові географії, разом шукаємо нові можливості для українських жінок із tech не лише в Україні, а й у всьому світі. Саме в такому об’єднанні нетворків – наша головна сила», – говорить Вікторія Тігіпко, співзасновниця Wtech, засновниця та керівний партнер TA Ventures, засновниця та президент ICLUB Global.

Останній рік став одним з найінтенсивніших у розширенні географії Wtech. Це обумовлено не амбіціями команди, а викликами, які ставить перед жінками в tech-індустрії та супутніх бізнесах сьогодення. Відкриття перших чаптерів за кордоном викликало хвилю реакції від українських жінок та їхніх однодумців з різних куточків світу. Команда отримувала та отримує багато запитів на запуск представництв Wtech в нових локаціях.

«За цей рік партнерки та учасниці Wtech у різних країнах запускали волонтерські проєкти, долучались до підтримки ЗСУ та мережі волонтерів. Вони розвивають власний бізнес на європейських ринках та обіймають посади у міжнародних компаніях. Дбають про свої команди та надають підтримку колегам. Це значно посилює всю українську tech екосистему», – каже Вірослава Новосильна, співзасновниця Wtech, засновниця та CEO PR-агенції SLOVA Tech PR.

Аліна Щербина, СЕО Wtech та маркетинг директор агенції Five Jars додає: "Коли я розповідаю про Wtech, я завжди підкреслюю, що це вже не лише бізнес-спільнота, не просто нетворкінг чи події. Це група людей, об'єднаних спільними цінностями єдності та допомоги. Це команда і волонтери, які допомагали в створенні нових чаптерів, вітали новачків, онбордили партнерів по всьому світу, розробляли новий сайт і паралельно готували абсолютно нову стратегію для життя Wtech на наступні роки."

Нововведенням стало розподілення ком’юніті за географічними регіонами: Wtech USA — 9 міст та Wtech Europe — 12 міст, які очолили активні волонтерки та амбасадорки Іванна Вендел та Валерія Борщ.

«Я вірю, що європейські чаптери комʼюніті відіграють важливу роль у підтримці українських жінок, що залишили Україну через війну. Надаючи гранти, юридичний захист та можливості для інтеграції та працевлаштування, зокрема Німеччина демонструє свою здатність дотримуватися прав людини та гендерної рівності. Ми, своєю чергою, надаємо жінкам підтримку, нові професійні можливості та освітні ресурси», – підкреслює Валерія Борщ.

Іванна Вендел додає: «Говорячи про важливість ком'юніті для українок по всьому світу та жінок у сфері технологій, особливо в Америці, не можна недооцінювати вплив, який вони мають на розвиток та емансипацію жінок. За останні пів року ми відкрили 9 нових чаптерів ком'юніті Wtech в Америці. Створення нових ком'юніті Wtech допомагає не лише жінкам в tech знайти себе і отримати підтримку, але й позитивно впливає на бренд України як сучасної технологічної країни. Ком'юніті створюють можливості для співпраці, обміну досвідом і взаємного навчання між українськими технологічними експертками і їхніми колегами з усього світу».

До кінця року у Wtech планують відкрити чаптери у 50 містах світу. Також спільнота працює над відкриттям WTECH Fund, який підтримає українських фаундерок.

Відзначимо, Wtech – некомерційний проєкт, який підтримують волонтери по всьому світу. Величезною спільнотою керують понад 50 жінок-партнерок. Наразі основна мета ком’юніті – укладення партнерств в різних країнах, щоб наші учасниці могли легко асимілюватися в різних екосистемах будь-яких країн. Команда активно запрошує до партнерства коворкінги, авіалінії, готелі та компанії, щоб побудувати цю мережу. Wtech вже підтримали UKLON, FavbeTECH, Google for Startups, Kooperativ, The SIBB Incubator, TeamWorking by TechNexus, The Bureau Business Center.

Для реєстрації в ком’юніті потрібно заповнити форму: https://lp.wtech.vc/wtech-welcome

З питань підтримки ком’юніті: veroslava@slova.agency, Вірослава Новосильна

 

Тэги:   Бизнес

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: