Понад 408 тис. дітей вивчають іноземні мови за допомогою застосунку Antura and the Letters / Все новости / Главная

З початку повномасштабного вторгнення мобільний застосунок Antura and the Letters став у пригоді українським дітям, які були вимушені покинути свої домівки. Ця освітня гра сприяє вивченню іноземних мов, швидшій соціалізації та інтеграції в суспільстві. І на сьогодні вона допомогла понад 408 тис. дітей опанувати початковий рівень іноземної мови.

Станом на червень 2023 року за кордоном перебуває 1 мільйон українських дітлахів, з яких близько половини – шкільного віку. Адаптація до нової країни займає пів року часу, ще 2 місяці слід витратити для підготовки до школи. Для успішної соціалізації в новому місці необхідна злагоджена робота батьків та педагогів, постійні комунікації з дитиною та обговорення її проблем. Проте ключову роль в закордонній адаптації відіграє знання іноземної мови. Адже це дозволяє дітям спілкуватися з однолітками та отримувати знання в школі. Саме тому розробники Antura and the Letters прагнуть зацікавити дітлахів у навчанні та зменшити рівень стресу впродовж їхнього звикання.

Оскільки застосунок розрахований на дітей віком від 4 до 11 років, геймплей складається із простих головоломок. За їх допомоги дітлахи навчаються, а після вирішення завдань – отримають винагороди для кастомізації свого ігрового пса Антури. Гра вже встигла отримати кілька міжнародних нагород: UNHCR NGO Innovation Award 2019, нагороду Червоного Хреста в Іспанії ІКТ 2019, Techfugees Global Challenge — Education 2018 та EduApp4Syria 2017.

«Наш освітній застосунок допомагає дітям-біженцям ще з 2016 року: тоді пес Антура супроводжував у світ іноземних мов сирійських дітлахів. Відтоді ми накопичили багато досвіду, який дозволяє створювати ненудні головоломки, що розважають та сприяють у навчанні. Зараз ми раді використовувати накопичені знання для допомоги українським дітям. І ми щиро пишаємося тим, що гра допомогла їм адаптуватися в нових країнах», — розповідає Франческо Каваларі, засновник Video Games Without Borders, що є одним із партнерів проєкту “Antura and the Letters”).

Згідно з проведеним дослідженням, використання застосунку Antura and the Letters на 11,3% зменшує рівень емоціональних проблем у дітлахів. Водночас в контрольній групі дітей, що не знайома з грою, ситуація протилежна — цей рівень виріс на 10,6%. Крім того, дослідження свідчить, що гра поліпшує психологічний стан дітлахів та підіймає їм настрій.

Щоб з Antura and the Letters познайомились якомога більше дітей, застосунок зробили безкоштовним. Він також не потребує постійного інтернет-з’єднання, тому може використовуватися в дорозі або бомбосховищах. А оскільки більшість українських дітей-біженців виїхало до сусідніх країн, розробники сконцентрувалися на необхідних їм мовних пакетах. Зараз за допомоги застосунку дітлахи можуть вивчати німецьку, польську, румунську, молдовську, угорську, а також англійську, іспанську та італійську мови.

 

Тэги:   Образование

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: