За час великої війни lifecell побудував понад 800 базових станцій / Все новости / Главная

Оператор lifecell не тільки відновлює зруйновану та пошкоджену внаслідок бойових дій інфраструктуру, а й продовжує розбудовувати покриття. З лютого 2022 року lifecell запустив більше 800 нових базових станцій, щоб українці залишались на зв’язку.

Команда lifecell робить все можливе, щоб забезпечити стабільну роботу мережі, розуміючи, наскільки важливий зв'язок для людей під час війни. Працівники оператора не лише відновлюють інфраструктуру, яка зазнала руйнувань через війну, але й будують нові базові станції.

За півтора роки після початку повномасштабного вторгнення lifecell вдалося розширити покриття, запустивши в роботу понад 800 нових базових станцій по всій Україні. З них 158 – запущено у центральному регіоні: у Вінницькій, Хмельницькій, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях. У Київській області мережу оператора покращено завдяки запуску 170 нових базових станцій. Саме ця область і стала рекордсменом за кількістю побудованих технологічних майданчиків lifecell за час великої війни.

У північних областях – Волинській, Рівненській, Житомирській, Чернігівській та Сумській – lifecell вдалося побудувати за останні півтора роки 170 нових базових станцій.

Мережу lifecell у південно-східному регіоні, незважаючи на постійні обстріли ворога, підсилено 44 новими базовими станціями у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях.

Однак найбільшу кількість нових базових станцій від початку великої війни – 259 – lifecell ввів в експлуатацію у західному регіоні, а саме в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, які стали прихистком для багатьох українців з південних та східних областей України. Водночас найбільш активно команда lifecell розширювала покриття у Чернівецькій області – тут за півтора роки побудували 80 нових базових станцій для забезпечення сіл і містечок швидкісним мобільним інтернетом.

Окрім нового будівництва, мобільний оператор постійно аналізує стан та вдосконалює діючі базові станції. Так, з початку повномасштабного вторгнення 3506 технологічних майданчиків були модернізовані: збільшено ємність акумуляторів та розширено пропускну здатність, щоб якомога більше абонентів могли одночасно користуватися мобільним інтернетом й голосовими дзвінками.

З лютого 2022 року завдяки будівництву нових та модернізації існуючих базових станцій 4G зв’язок та мобільний інтернет покращено для 542 населених пунктів, у яких проживає понад 16 млн українців.

Вдосконалення зв'язку та розширення мережі – пріоритет для компанії lifecell. Згідно з останніми фінансовим звітом компанії капітальні інвестиції у другому кварталі 2023 року зросли на майже 120% як порівняти з другим кварталом 2022 року.

 

Тэги:   Lifecell

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: