Попит на послуги фрилансерів серед бізнесу виріс на 75% / Все новости / Главная

Covid-19 і війна стали каталізатором розвитку українського фрилансу. Обсяг послуг, які українські підприємці замовляли у фрилансерів в однакові періоди весна-літо 2021 та 2023 року, зріс на 75%. Про це свідчать дані дослідження Freelancehunt. Зараз, з початком бізнес-сезону, цифри продовжують впевнено зростати.

Причини зростання попиту на послуги фрилансерів

Таке стрімке зростання попиту на українських фрилансерів обумовлене великою кількістю запитів у середнього та малого бізнесу, а також вигідним і безпечним форматом роботи. Зараз у США близько 70% підприємців регулярно користуються послугами фрилансу. Україна не відстає — попит на таких спеціалістів зростає кожного року.

Найчастіше фрилансерів для виконання завдань на Freelancehunt шукають представники сфери E-commerce і торгівлі (21,39%) та IT (17,41%). Детальніше із цифрами можна ознайомитися на графіку:

Майже половина опитаних мають досвід такої співпраці понад 5 років (42,42%). Крім того, досить велика частка замовників (20,2%) працює з фрилансерами менш ніж 1 рік, що свідчить про збільшення попиту на вільнонайманих працівників останнім часом.

Ключовий момент — 91% підприємців зазначають, що фрилансери допомагають їм розвивати бізнес. Певною мірою це і є однією з головних причин постійного зростання попиту на українських вільнонайманих працівників.

«Торік ми прогнозували активне зростання попиту на послуги фрилансерів до травня 2023 року. Як бачимо, збільшення показників продовжується навіть зараз — восени. Це все підтверджує той факт, що підприємці співпрацюють з фрилансерами на постійній основі, довіряють їм виконання складних завдань та водночас користуються всіма перевагами ринку фрилансу — доступність, зручність, вигідність», — розповідає керівник компанії Freelancehunt Валентин Зюзін.

 

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: