Як навчати під час війни: безоплатний освітній серіал для вчителів на Дія.Освіта / Все новости / Главная

За даними дослідження Gradus Research, 83% українських дітей були змушені навчатися онлайн через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України. 78% учителів помічали професійне вигоряння в колег, а 54% відчувають його особисто. Щоб виправити ситуацію, на платформі Дія.Освіта створено новий освітній серіал для українських учителів, який допоможе зменшити негативний вплив війни на освіту.

Мета серіалу «Навчання під час воєнного стану» — допомогти вчителям ефективно працювати в умовах війни та не допустити руйнівних наслідків для ментального здоров’я.

Серед тем освітнього серіалу — турбота про вчителів та учнів, робота з травмами, вправи для стабілізації психіки, практики в укритті, робота зі штучним інтелектом та медіаграмотність.

Запрошені експерти серіалу:

  • міністерка освіти та науки України у 2019–2020 роках, засновниця SavED Анна Новосад;
  • дитяча психологиня й письменниця Тетяна Стус;
  • учитель української мови та літератури, переможець премії Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артур Пройдаков;
  • учителька початкових класів Мрій та Дій Анастасія Бурова;
  • учитель природничих дисциплін, фіналіст Global Teacher Prize 2021 Богдан Завидовський;
  • авторка навчальних матеріалів з медіаграмотності IREX, учителька історії Олександра Розумієнко.

Серіал містить 12 серій. Після перегляду зможете пройти тест та отримати сертифікат. Завдяки ньому вам зарахується 0,1 кредита ЄКТС (Європейської кредитна трансферно-накопичувальної системи). Зможете це використати під час підвищення кваліфікації. На платформі доступний онлайн-симулятор за серіалом, який допоможе закріпити розвинені навички.

Переглянути освітній серіал можна за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/education-during-the-state-of-war

Освітній серіал створено за сприяння Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив, що реалізовує Посольство Канади в Україні в співпраці з українським науково-популярним медіа Куншт.

Платформу Дія.Освіта створено з урахуванням ДСТУ ISO/IEC 40500:2015 «Інформаційні технології. Настанова з доступності вебконтенту W3C (WCAG) 2.0» щодо вимог безбар’єрності та потреб людей з порушенням зору. Частина контенту платформи містить субтитри українською мовою для користувачів з порушеннями слуху, а деякі освітні продукти дублюють контент жестовою мовою.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: