Rakuten відкриває новий офіс у Києві та планує приєднатися до Дія.City / Все новости / Главная

Rakuten Group, Inc., провідний технологічний гігант і власник Rakuten Viber, найпоширенішого в Україні застосунку для обміну повідомленнями та спілкування, сьогодні оголосив про відкриття офісу Rakuten в центрі Києва.

Новий офіс Rakuten відкрився в Києві сьогодні. Також Rakuten оголошує про плани приєднатися до української ініціативи Дія.City з розвитку ІТ-сектору країни у 2024 році.

Три компанії Rakuten – Rakuten Viber, Rakuten Advertising і Rakuten Rewards – наразі мають команди з розробки та маркетингу в Києві та Одесі. Новий київський офіс дозволить місцевій команді працювати разом, ефективніше розробляти технологічні продукти та послуги для користувачів у всьому світі, зміцнюючи репутацію України як центру ІТ-інновацій.

Плани Rakuten щодо відкриття офісу з’явилися після того, як голова правління та генеральний директор Rakuten Мікі Мікітані супроводжував урядовців Японії під час дипломатичної місії в Україні у вересні 2023 року. Виконуючи функції представника приватного сектора Японії, Мікітані зустрівся з лідерами України, зокрема з Президентом України Володимиром Зеленським і Михайлом Федоровим, віцепрем’єр-міністром України та міністром цифрової трансформації.

Rakuten послідовно підтримує Україну протягом війни та демонструє відданість її народу, економіці та післявоєнній відбудові. Серед іншого, Rakuten підписав меморандум про партнерство з VEON Ltd. (NASDAQ: VEON, Euronext Amsterdam: VEON) щодо співпраці для реконструкції інфраструктури країни за допомогою відкритих мереж радіодоступу (Open RAN) і цифрових послуг. Крім того, Rakuten запустив Український гуманітарний кризовий фонд екстреної допомоги через свою онлайн-платформу для пожертв, Rakuten Clutch Special Charity Fund, і провів акцію пожертвування на підтримку України, яка зібрала понад 1,3 мільярда єн.

Мікі Мікітані неодноразово демонстрував сильну особисту підтримку України. У лютому 2022 він пожертвував українському уряду 1 мільярд єн на гуманітарну допомогу (~8,7 млн доларів). Минулої зими він підтримав пожертвування та доставку 500 електрогенераторів громадянам України через ініціативу пожертвувань “Самурай”. За указом Президента, Мікітані був нагороджений національним орденом “За заслуги” на знак визнання його зусиль і зусиль Rakuten Group.

Плани Rakuten щодо присутності в Україні включають додатковий найм у технологічному секторі та призначення регіонального менеджера. Очікується, що одним із наступних кроків стане запуск в Україні сервісу цифрового гаманця Rakuten Viber після його успішного впровадження в кількох європейських країнах. Ця послуга надасть користувачам Viber в Україні, де застосунок встановлено на 98% смартфонів, нові фінансові послуги, включаючи можливість надсилати гроші в країну та з країни за допомогою безпечних миттєвих транзакцій.

 

Тэги:   Viber Media, Rakuten Inc., Viber

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: