Українські інженери створили інноваційне рішення для автомобільної індустрії / Все новости / Главная

У 2023 команда GlobalLogic розробила перше в Україні SDV (Software-Defined Vehicle) рішення, готове до впровадження. GlobalLogic SDV Cloud Framework вже отримало визнання від лідерів галузі — проект був представлений на стенді Amazon AWS під час виставки CES 2024 у США.

SDV, або Software-Defined Vehicle — автомобіль, функціональні можливості якого будуть розширюватись завдяки оновленням програмного забезпечення. Це потрібно для постійного покращення користувацького досвіду водіїв. Технологія SDV визначатиме майбутнє автомобільної індустрії в найближчі 5-10 років: це підтверджують і аналітичні центри, і великі автовиробники. За прогнозами, ринок постачальників SDV рішень зросте вдвічі, а програмне забезпечення стане ключовим фактором у конкурентній боротьбі на автомобільному ринку.

«Завдяки нашому рішенню і новому підходу до розробки, готовий автомобіль швидше з'являтиметься у кінцевого користувача. Це стає можливим через скорочення ресурсів і часу, необхідних для розробки та тестування програмного забезпечення», — говорить Сергій Найда, молодший віцепрезидент з інжинірингу у GlobalLogic Ukraine.

Завдяки тому, що тестування і розробка функцій відбувається у “хмарі”, рішення дозволяє скоротити вартість впровадження ПЗ на 30%, та прискорити швидкість цього процесу на 60%. Для виробників авто це рішення дозволяє простіше оновлювати ПЗ авто та персоналізувати функціонал завдяки алгоритмам ШІ.

«Робота над SDV-рішенням вже створила нові місця на проєктах для українських інженерів. Разом з тим, з нашою розробкою Україна приєдналася до глобальних тенденцій і стала важливим гравцем на цьому ринку», — коментує Олександр Сивашенко, старший менеджер у GlobalLogic Ukraine.

 

Тэги:   GlobalLogic

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: