Одруження, збори FPV та соло-походи Карпатами: що планують айтівці на 2024 рік / Все новости / Главная

GlobalLogic, одна з найбільших IT-компаній України, провела опитування серед фахівців про їх наміри на 2024 рік. У дослідженні взяли участь понад 1000 спеціалістів.

У часи невизначеності складно планувати майбутнє. Проте дослідження стверджують, що планувати речі, на які ми можемо впливати – надзвичайно корисно. Це надає відчуття контролю та покращує ментальну рівновагу.

Тому ІТ-компанія звернулась до своїх фахівців і попросила розказати про плани на 2024 рік. Виявилось, що після початку повномасштабного вторгнення майже третина спеціалістів GlobalLogic перестали будувати довгострокові плани. Чверть фахівців обмежуються плануванням не більш як на місяць вперед, та лише 14% зберегли звичку формувати детальні та довгострокові плани.

Пріоритети українських айтівців

Фахівці визначили, що, в першу чергу, у новому році дбатимуть про родину та добробут близьких людей. На другому місці особистий та професійний розвиток — навчання, ментальне здоров’я, кар’єрні здобутки. Крім того, значна кількість респондентів відзначила важливість волонтерства, а також фізичного розвитку та спортивних досягнень.

Особисті наміри на 2024 рік

Наміри на прийдешній рік серед айтівців не менш різноманітні. Зокрема, більше третини респондентів планують вивчити нову мову програмування. Серед інших намірів —  збір FPV-дронів, соло-походи в гори, опанування музичного інструменту, прихисток тварини з притулку, ремонт у квартирі, завершення магістратури, повернення до рідного міста, створення родини, донати у понад 100 000 грн для ЗСУ.

До слова, від початку повномасштабного вторгнення, лише завдяки внутрішньому телеграм каналу, фахівцям GlobalLogic вдалось зібрати понад 54 млн гривень на користь Збройних Сил.

Як виглядає планування айтівців

На питання «З чим асоціюється ваша дорожня карта на 2024 рік?», 30% вказали на Закон Мерфі, певно готуючись до непередбачуваних змін. Асоціація з Діаграмою Ганта отримала 24% голосів, що вказує на бажання фахівців структурувати свої плани. А для 13% респондентів наступний рік пов`язується з бритвою Оккама, що символізує відсікання зайвого та вибір простих, але ефективних рішень.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: