lifecell за час великої війни побудував, модернізував та відновив близько 6500 базових станцій / Все новости / Главная

Від початку повномасштабного вторгнення команда lifecell продовжувала будувати нові базові станції, модернізувати й розширювати ємність на існуючих. Найбільше було побудовано за цей час в Київській, Чернівецькій, Волинській, Івано-Франківській і Львівській областях – в тих частинах країни, куди вимушено переїхала значна частина українців, рятуючись від війни.

Попри постійну загрозу обстрілів з боку рф, оператор також продовжував розбудовувати  мережу в Дніпропетровській, Одеській, Чернігівській, Миколаївській, Харківській, Сумській і Запорізькій областях.

Оператор продовжував роботу над розширенням ємності та пропускної здатності мережі і загалом провів роботи на 5466 базових станціях по всій Україні, щоб якомога більше абонентів могли одночасно користуватися швидкісним мобільним інтернетом й голосовими дзвінками. Відтак ще 2342 населені пункти з населенням майже 2 млн людей отримали доступ до швидкісного мобільного інтернету за час повномасштабного вторгнення.

У 2022 році оператор також побудував 303 км нових оптоволоконних ліній й 317 км відновив, а в 2023 – побудовано 429 км і відновлено 120 км оптоволоконних ліній.

У прифронтових областях (Харківська, Запорізька, Херсонська) обладнання оператора регулярно потерпає від обстрілів, і ремонтним бригадам доводиться виїжджати й ремонтувати його, щоб підтримувати в цих регіонах зв’язок. Станом на січень 2024 року ремонтні бригади lifecell за час великої війни здійснили понад 166 тис. виїздів на ремонт обладнання через обстріли й знеструмлення. За час великої війни команда оператора відновила понад 1000 базових станцій, які були повністю або частково зруйновані ворогом. Завдяки зусиллям технічних працівників lifecell та партнерів компанії наразі працює 93,6% мережі оператора.

Станом на кінець 2023 року майже 17 тис. міст і сіл України з населенням понад 31,5 млн людей мають 4G від lifecell. Команда lifecell продовжує працювати над тим, щоб забезпечувати стабільний зв'язок для українців і розширювати покриття.

 

Тэги:   Lifecell

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: