На MWC 2024 Lenovo представила нове покоління ThinkPad та ThinkBook з ШІ та концептуальний ноутбук з прозорим екраном / Все новости / Главная

На виставці MWC® 2024 компанія Lenovo представила нові апаратні та програмні рішення, які демонструють орієнтацію на інновації на основі ШІ та відданість принципам сталого розвитку. Серед них — нові бізнес-ноутбуки ThinkPad та ThinkBook з технологіями ШІ, які підвищують продуктивність, креативність та ефективність завдяки розширенню багаторежимності та гнучкості. Крім того, Lenovo представила низку аксесуарів, призначених для підвищення мобільної продуктивності, включаючи портативний дисплей ThinkVision M14t Gen 2, док-станцію USB-C Slim Travel Dock для комплексного підключення на ходу, а також оновлений 16-дюймовий рюкзак ThinkPad Executive Backpack, який дозволяє легко переносити мобільний “офіс”. Замикають анонси нові програмні рішення, серед яких Lenovo Identity Advisor, інструмент моніторингу цифрової ідентичності, та Smart Connect, програмне забезпечення, що розкриває синергію між кількома пристроями та максимізує продуктивність. І нарешті, Lenovo представила футуристичний концептуальний ноутбук — ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop, який оснащено першим у світі 17,3-дюймовим прозорим дисплеєм Micro-LED, що забезпечує новий досвід перегляду абсолютно без рамок.

Переосмислення меж з футуристичним концептом

Компанія Lenovo представила останню інноваційну концепцію — прозорий ноутбук Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop. Пристрій трансформує підхід до взаємодії та творчості завдяки 17,3-дюймовому прозорому дисплею Micro-LED. Прозора область клавіатури, безрамковий екран та сенсорна панель, що здається ніби пливе, покращують загальний досвід користування та створюють відчуття високотехнологічної простоти.

Перевага цього ноутбука полягає в "розумній" інтеграції віртуального та реального. Прозорий екран відкриває нові можливості для спільної роботи й підвищує ефективність завдяки Artificial Intelligence Generated Content (AIGC). Технологія для створення контенту на основі ШІ дозволяє взаємодіяти з фізичними об'єктами та накладати цифрову інформацію для створення унікального контенту, а прозорість забезпечує його просту інтеграцію в навколишнє середовище. Користувачі можуть легко перемикатися між клавіатурою і дошкою для малювання з підтримкою стилуса, переходячи на нові рівні творчої ефективності. Штучний інтелект у поєднанні з прозорими дисплеями відкриває нові способи взаємодії з даними та застосунками, надаючи можливості для розробки нових функцій і формфакторів.

Технологія Micro-LED забезпечує безліч переваг у розробці прозорих дисплеїв. Висока насиченість кольорів у поєднанні з контрастністю та яскравістю у 1000 ніт дозволяє досягти оптимальної видимості як в приміщенні, так і на вулиці, що робить її однаково практичною для будь-яких умов. Технологія також відкриває більше можливостей завдяки подальшій оптимізації якості зображення, довговічності та регульованому коефіцієнту прозорості, що забезпечує приватність або непомітність для взаємодії з об'єктами реального світу. Здатність відображати відео та динамічні зображення дозволяє прозорому екрану плавно зливатися і гармоніювати з навколишнім середовищем.

Ноутбук Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop не лише підтверджує концепцію, але й демонструє футуристичну перспективу комп'ютерів зі ШІ, поєднуючи цифрове та фізичне середовище, що може покращити користувацький досвід у спосіб, який раніше було складно уявити.

Нове покоління ноутбуків для бізнесу зі ШІ

Компанія Lenovo представила останнє покоління бізнес-ноутбуків — ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 та ThinkBook 14 2-в-1 Gen 4. Процесори Intel® Core® Ultra™ з технологією vPro®, якими обладнано деякі новинки, та Windows 11 пропонують оптимальну екосистему апаратних і програмних рішень зі ШІ для забезпечення вищого рівня безпеки, енергоефективності та нових вражень від роботи. Завдяки постійному збільшенню вибору програмних застосунків, зі спеціальною перевагою підтримки прискорення ШІ, користувачі можуть насолоджуватися новими вдосконаленими можливостями в широкому спектрі зручностей використання та продуктивності.

З Copilot у Windows — це повсякденний помічник зі ШІ, який працює в різних програмах Windows 11. Він керує налаштуваннями, щоб надати користувачам поштовх творчості й заощадити час, зробивши короткий виклад вебсторінок та  електронних листів. Доступ до функцій ШІ-помічника можна отримати лише одним натисканням клавіші Copilot.

Революція комп'ютерів зі ШІ вже почалася, і компанія Lenovo прагне трансформувати свої ПК та “розумні” пристрої для надання персоналізованих рішень. Нові ноутбуки Lenovo — одні з перших, у яких впроваджені технології ШІ, вони забезпечують користувачам повний персоналізований досвід роботи з ПК, допомагаючи оптимізувати робочі процеси та підвищити продуктивність. Незалежно від типу задач — співпраця з колегами, зустрічі з клієнтами, аналіз даних і створення контенту — нові ноутбуки ThinkPad і ThinkBook можуть прискорити роботу за допомогою програмних інструментів з підтримкою ШІ, необхідних користувачам для максимальної творчості та ефективності.

Продуктивність нового рівня: потужність ноутбуків ThinkPad серії T

Серія ноутбуків ThinkPad T одна з найуспішніших у бізнес-сегменті Lenovo. Нові пристрої серії підтверджують важливість цього популярного робочого інструмента, створеного для вимогливих бізнес-користувачів, які шукають високу продуктивність та надійність з доступом до новітніх функцій для підвищення щоденної продуктивності. Останнє покоління ThinkPad T14, T14s та T16 отримало преміальну особливість дизайну — елегантний Communications Bar. Панель зв’язку має 5-мегапіксельну камеру та мікрофони з функцією шумозаглушення, а також допомагає зручно відкривати та закривати пристрій однією рукою. Крім того, панель зв'язку дозволяє зробити рамки вужчими, збільшуючи співвідношення екрана до корпусу, що створює більш вишуканий, тонкий та легкий дизайн.

Враховуючи прагнення Lenovo до інклюзивного користувацького досвіду, серія ThinkPad T отримає тактильне маркування, анонсоване в ThinkPad X1 Carbon Gen 12 та ThinkPad X1 2-в-1 Gen 9. Такі додаткові тактильні вказівки призначені для підвищення доступності та полегшення навігації клавіатурою для користувачів із вадами зору. Крім того, клавішу CTRL, яка часто використовується, поміняли місцями з клавішею Fn, щоб зробити її більш доступною на лівому краю клавіатури. Інші інновації, орієнтовані на користувача, продовжують покращувати досвід, серед них:

  • Подвійне натискання на TrackPoint відкриває TrackPoint Quick Menu, що дозволяє користувачам керувати загальними функціями, такими як налаштування мікрофона або камери.
  • Застосунок Lenovo View, який працює на Intel® Core® Ultra™ NPU для зменшення навантаження на процесор, надає інструменти для покращення відео для камери, включаючи новий Low Light Enhancer, який збільшує яскравість та зменшує шум на відео в умовах низької освітленості.
  • Рішення 3M™ Optical Film доступне на дисплеях WUXGA на ThinkPad T14 Gen 5 і T14s Gen 5. Вбудована оптична плівка збільшує яскравість дисплея з 300 до 400 ніт, використовуючи при цьому на 16% менше енергії4 та знижуючи енергоспоживання.
  • Нові моделі ThinkPad T14 і T16 мають покращену ремонтопридатність.
  • Новий ThinkPad T14 Gen 5 також буде доступний на базі процесорів серії AMD Ryzen™ 8040 з вбудованим Ryzen AI™, що надасть клієнтам ширший вибір високопродуктивних процесорів.

Інновації для сталого розвитку та ремонтопридатності

Компанія Lenovo переходить до циркулярної економіки, впроваджуючи інновації в ланцюгах постачання, дизайні продукції та послугах, і зосереджуючись на моделі "розробка, використання, повернення, повторне використання", а також просуває розбирання та переробку. Lenovo інтегрує у свою продукцію перероблений пластик замкненого циклу і планує переробити 800 мільйонів фунтів відпрацьованих продуктів до 2025-2026 року. Також планується використати 300 мільйонів фунтів пластику з вторинної сировини та підвищення екологічності пакування.

Прихильність Lenovo принципам сталого розвитку втілена в лінійці ноутбуків ThinkPad, що демонструє відданість економіці замкнутого циклу. Ноутбуки ThinkPad мають пріоритети сталості від дизайну до управління життєвим циклом. У виробництві використовуються перероблені матеріали, що сприяє відповідальному підходу до вибору постачальників та мінімізації відходів. Крім того, ноутбуки ThinkPad розраховані на довговічність, що спрощує ремонт і модернізацію та подовжує термін їхньої служби.

Завдяки розробкам команди iFixit Solutions ThinkPad T14 Gen 5 і T16 Gen 3 були спроєктовані більш зручними для ремонту. Фахівці не лише розширили перелік замінних деталей (CRU), включно з батареєю з бездротовим з'єднанням, повністю роз'ємною конструкцією DIMM та змінними SSD і WWAN, але і додали візуальні індикатори для полегшення ремонту. За підтримки команди iFixit компанія Lenovo створила нові посібники з ремонту, що включають відео процедур для всіх деталей CRU, а також полегшила процес замовлення цих частин. Такі заходи подовжують життєвий цикл продукту, зменшують кількість електронних відходів і надають економічні переваги для бізнесу та приватних користувачів. У результаті цих вдосконалень ThinkPad T14 Gen 5 і T16 Gen 3 отримали попередній рейтинг ремонтопридатності від iFixit у 9,3 з 10.

"Це великий крок вперед для Lenovo та технологічної індустрії. Створення ноутбуків, які витримують випробування часом, має важливе значення для побудови стійкої електронної промисловості. Це нелегко, і компанія Lenovo демонструє, що ремонтопридатність та інновації йдуть пліч-о-пліч", — говорить Кайл Вінс (Kyle Wiens), генеральний директор iFixit.

Досконале поєднання продуктивності, портативності та універсальності

Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 оснащений дисплеєм зі співвідношенням сторін 3:2 зі склом Corning® Gorilla® Glass, що забезпечує оптимальну довговічність і захопливий візуальний досвід. Ноутбук працює на процесорах Intel® Core®  серії Ultra™ U останнього покоління та підіймає продуктивність на новий рівень завдяки інтегрованому механізму ШІ для безперебійної роботи користувача. Пристрій також має двоканальну пам'ять LPDDR5x об'ємом до 32 ГБ, що дозволяє користувачам легко виконувати багатозадачні та ресурсомісткі завдання без зайвих зусиль.

Завдяки знімній клавіатурі з підсвічуванням та трьома кнопками TrackPad, а також можливістю використання магнітного стилуса, пристрій більш універсальний і зручний для тих, хто працює у дорозі. Крім того, ІЧ-камера фронтальна камера на 5 Мп та основна камера на 8 Мп відкривають нові можливості для відеодзвінків та фото, що підійде для користувачів, які знаходяться у віддалених місцях, а з підтримкою стандарту CAT16 4G WWAN залишатися на зв'язку стало ще простіше. Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 — витвір інновацій та практичності, який пропонує високомобільним професіоналам з галузей страхування, медицини та правопорядку надійний та універсальний пристрій з фокусом на виконання конкретних завдань, включаючи фотодокази, заповнення форм, цифрові підписи тощо.

Оновлений універсальний ноутбук 2-в-1 ThinkBook ще “розумніший”, ніж будь-коли

Lenovo ThinkBook 14 2-в-1 Gen 4 вражає новітнім дизайном шарніра, що має гладкий і тонкий профіль завтовшки лише 16,85 мм, а також своєю легкістю —  його вага лише 1,64 кг. Чотиристороння вузька рамка покращує загальний візуальний вигляд, а співвідношення екрана до корпусу 14-дюймового дисплея зі співвідношенням сторін 16:10 становить 90%. Lenovo представила новий 1,5-міліметровий хід клавіш на клавіатурі для забезпечення комфортного та точного набору тексту, в той час, як більший тачпад, виготовлений зі склоподібного матеріалу Mylar, ще більше покращує взаємодію з користувачем. Крім того, нове тонкий магнітний стилус Magnetic Slim Pen додає зручності для безперешкодного сенсорного використання. Для додаткової безпеки та зручності ThinkBook 14 2-в-1 Gen 4 оснащений зчитувачем відбитків пальців Match-on-Chip та опціональною інфрачервоною камерою із захисною шторкою.

Lenovo надала пріоритет потужним обчислювальним можливостям штучного інтелекту у своєму портфоліо ThinkBook, включивши функції, призначені для покращення оптимізації пристрою, та інтелектуальні програмні інструменти. Функція Smart Power допомагає досягти правильного балансу між потужністю, продуктивністю та часом автономної роботи. Функція Smart Meeting покращує досвід проведення конференцій завдяки вдосконаленню можливостей відео та управління якістю звуку. Крім того, прихильність Lenovo до більш стійких практик проявляється у використанні 50% переробленого алюмінію в нижній кришці, а також у збільшеному використанні перероблених пластикових матеріалів Post Consumer Content, 50% у кришках клавіш і до 90% для окремих деталей. Lenovo продовжує підіймати планку завдяки своєму інноваційному підходу, забезпечуючи не лише потужну продуктивність, але й інтелектуальний дизайн.

Аксесуари Lenovo для мобільної офісної екосистеми

Продуктивністю в дорозі можна насолоджуватись з мобільним монітором Lenovo ThinkVision M14t Gen 2  — найкращим 10-точковим сенсорним мобільним дисплеєм з підтримкою до 4096 рівнів натискання для безперешкодної взаємодії з контентом. Цей 14-дюймовий монітор зі співвідношенням сторін 16:10 має яскравість 300 ніт, роздільну здатність 2240x1400 пікселів, контрастність 1500:1 і 100% охоплення колірного простору sRGB. IPS-панель забезпечує широкі кути огляду для зручного спільного використання, а тристороння рамка NearEdgeless збільшує площу огляду, щоб користувачі могли бачити та робити більше. Завдяки сертифікованій TÜV Rheinland® технології Natural Low Blue Light та Eyesafe® очі користувачів захищені без спотворення кольорів.

Цей зручний та універсальний монітор має подвійний інтерфейс USB-C для заряджання та підключення. Завдяки йому користувачі можуть розширювати екран ноутбука або смартфона і навіть заряджати пристрій через прохідний блок живлення або один адаптер змінного/постійного струму. Він легкий, важить менш як 700 г і має надтонкий дизайн — 4,6 мм, монітор пропонує широкий діапазон регулювання, включаючи нахил, поворот і підйом. Перемикання між портретним і ландшафтним режимами легко здійснюється за допомогою L-подібного ключа і датчиків автоматичного повороту, а налаштування параметрів завдяки екранному меню. Мобільний монітор ThinkVision M14t Gen 2 від Lenovo — ідеальний компаньйон для професіоналів, які перебувають у дорозі.

Lenovo ThinkPad Executive — 16-дюймовий рюкзак є втіленням вишуканого, високоякісного професійного чохла для перенесення. Завдяки сучасному та витонченому дизайну, цей рюкзак бездоганно поєднує в собі стиль і практичність. Виготовлений з високоякісного переробленого поліетилентерефталату (ПЕТ), він є ідеальним вибором для ділових людей, які постійно перебувають у русі. Він легко переходить від формального до повсякденного стилю, що робить його придатним практично для будь-якого випадку. Рюкзак ThinkPad Executive також має дві приховані кишені з легким доступом і кишенею, що блокує радіочастотні випромінювання. Виготовлений з надміцних матеріалів, таких як перероблений балістичний ПЕТ 2520D для максимальної стійкості до стирання та розривів зовні, підкладка, що запобігає пошкодженням в середині, а також металеві пряжки та застібки  — це робить рюкзак довговічним рішенням для постійного користування.

Док-станція Lenovo USB-C Slim Travel Dock — ідеальний компаньйон для сучасного професіонала, який прагне залишатися на крок попереду в сучасному цифровому світі. Завдяки восьми портам, що розширюють можливості підключення будь-якого підтримуваного ноутбука, ця док-станція забезпечує сплеск продуктивності незалежно від того, де знаходиться користувач. Вона не тільки може ефективно керувати 4K-дисплеєм, але й завдяки своїй універсальній сумісності забезпечує подачу живлення до 65 Вт на ноутбуки з інтерфейсом USB-C. Ця док-станція створена із дотриманням принципів сталого розвитку, адже її корпус на 66% складається з переробленого пластику.

Розроблена для тих, хто працює віддалено, вона поєднує в собі стиль і функціональність, щоб забезпечити гібридну продуктивність будь-де. Крім підтримки роздільної здатності 4K при 60 Гц для високоякісного зображення, станція також забезпечує безперебійну передачу даних через порти USB завдяки інноваційній системі укладання кабелів.

"У Lenovo ми віримо, що майбутнє технологій лежить в інноваціях на основі штучного інтелекту та сталих практиках. Завдяки нашим новітнім апаратним і програмним рішенням, включаючи футуристичну концепцію ноутбука з прозорим дисплеєм, представлену на MWC, ми продовжуємо розширювати межі можливого, — сказав Ерік Ю (Eric Yu), старший віце-президент підрозділу інтелектуальних пристроїв Lenovo для малого, середнього та комерційного бізнесу. — Наші нові бізнес-ноутбуки ThinkPad і ThinkBook не лише потужні та універсальні, але й оснащені функціями штучного інтелекту, які підвищують продуктивність, креативність та ефективність. Ми пишаємося тим, що перебуваємо в авангарді інновацій на основі ШІ, і прагнемо розширювати можливості наших клієнтів за допомогою передових рішень".

Smart Connect — програмне рішення для роботи завдяки уніфікованій екосистемі

Lenovo та Motorola об'єднали зусилля, щоб представити Smart Connect — програмне рішення, яке об'єднує цифрові екосистеми для створення безперебійної роботи з декількома пристроями. Розроблене для всіх, Smart Connect розблоковує синергію між пристроями, щоб максимізувати продуктивність, об'єднуючи можливості девайсів та управління даними. Завдяки Smart Connect користувачі можуть перемикати завдання між ПК, телефоном і планшетом, насолоджуватися безпроблемним і безпечним обміном файлами, отримувати доступ до мобільних додатків на ПК і легко керувати телефонними сповіщеннями.

Незалежно від того, чи користувач працює, творить, грає на ПК, спілкується та споживає контент на смартфоні або бере з собою в дорогу планшет, перемикання з пристрою на пристрій та обмін контентом між екосистемами тепер можливий лише одним дотиком до екрана. Завдяки Smart Connect користувачі можуть дивитися фільм на планшеті, а потім перенести його на ПК, щоб продовжити перегляд, слухати подкаст на смартфоні, а вдома закінчити його на ноутбуці, працювати над документом на лептопі та редагувати його на смартфоні, і навіть запустити презентацію на настільному ПК і зробити її більш портативною, перенісши на планшет.

Smart Connect дозволяє користувачам керувати своїми пристроями за допомогою миші або клавіатури, використовувати камеру з високою роздільною здатністю на телефоні для якіснішого зображення під час віртуальних дзвінків. Можливо навіть перетворювати телефон на точку доступу для підключення планшета або ПК до інтернету без зміни налаштувань або паролів. Крім того, завдяки функції Share Hub користувачі можуть миттєво обмінюватися нотатками, редагувати документи та відтворювати фільми у високій роздільній здатності на підключених пристроях без необхідності передавати файли або створювати додаткові копії.

Централізація та захист

З метою забезпечення “розумних” технологій для всіх, компанія Lenovo представила Lenovo Identity Advisor на базі Norton™ — рішення для моніторингу цифрової ідентичності, яке сповіщає користувачів про підозрілу активність і допомагає їм відновити особистість у разі крадіжки. Розроблений для користувачів онлайн-сервісів, включаючи банківські послуги, покупки, ігри й навіть соціальні мережі, Lenovo Identity Advisor є централізованим інструментом для споживачів, які турбуються про конфіденційність і бажають захистити особисту інформацію.

Lenovo Identity Advisor на базі Norton™ активно відстежує пошукові запити в інтернеті та файлообмінних мережах і сповіщає користувача про знайдену особисту інформацію або потенційні загрози. У деяких регіонах Lenovo Identity Advisor може відстежувати акаунти в соціальних мережах і повідомляти користувачів про зміну налаштувань облікового запису, поширення ризикованих посилань, виявлення неприйнятного контенту тощо. Якщо ідентичність користувача буде скомпрометована, фахівці з відновлення ідентичності нададуть консультації та підтримку.

Додаткові інструменти, доступні в Lenovo Identity Advisor, включають допомогу користувачам у скасуванні або заміні кредитних та ідентифікаційних карток у разі втрати або крадіжки гаманця, моніторинг банківських рахунків на предмет нерегулярних транзакцій, а також сповіщення у разі масштабного витоку даних. Lenovo Identity Advisor поставляється з 30-денною безкоштовною пропозицією і наразі доступний для користувачів через Lenovo Vantage. Отримати додаткову інформацію можна на Lenovo Identity Advisor.

Окрім анонсів нових пристроїв та ПЗ, компанія Lenovo також представила нове покоління інтегрованих рішень для телекомунікаційних компаній, які допоможуть підприємствам використовувати величезні обсяги даних на периферії для трансформаційних ШІ-програм при одночасному зниженні енергоспоживання. Ці інновації є частиною комплексного портфоліо гібридного ШІ від Lenovo, покликаного спростити шлях до інтелектуальної трансформації в різних галузях. Дізнайтеся більше можна в пресрелізі.

Переглянути прескіт Lenovo на MWC 2024, щоб отримати зображення продуктів і дізнатися більше деталей можна на StoryHub. Відчути присутність на MWC віртуально можна на сторінці події MWC.

 

Тэги:   Lenovo Group Limited

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: