Samsung Galaxy S24 Ultra зробив знімки планети Земля з космосу / Все новости / Главная

З огляду на те, що більшість світлин фіксують саме смартфонами - 85% від 1,2 трильйона фотографій щорічно - Samsung демонструє, на що саме здатні її флагманські пристрої. Чотири смартфони Galaxy S24 Ultra помістили на пускові установки, які відправили у стратосферу наприкінці січня, зробивши понад 150 знімків Лос-Анджелеса, Лас-Вегаса, Гранд-Каньйону та гірського хребта Сьєрра-Невада. Тож пропонуємо вам переглянути відео про підготовку до місії, а також насолодитися неперевершеними світлинами нашої планети, що зняті за допомогою Galaxy S24 Ultra.

Цю та інші фотографії з великою роздільною здатністю можно переглянути на наступному сайті:

https://www.sammobile.com/news/galaxy-s24-ultra-camera-earth-photos-space/

Чотири ідентичні версії легкого каркаса з вуглецевого волокна, у середині яких розмістили бортові комп’ютери та Samsung Galaxy S24 Ultra – останні флагманські смартфони компанії, - були запущені в космос за допомогою стратосферних повітряних куль, наповнених воднем.

Під час польоту кожен літальний апарат піднявся на висоту понад 36 км, а кожен смартфон періодично робив фотографії. У результаті було зроблено понад 150 дивовижних фотографій західної частини США у високій роздільній здатності.

Samsung створила дві версії каркаса з вуглеволокна, зрештою обравши один дизайн, який було відтворено у чотирьох копіях для польоту в стратосферу. Технічно, стратосфера не є справжнім космосом, але висота понад 36 км над поверхнею Землі значно перевищує висоту польоту комерційних літаків і навіть ту, на якій літає U2 Dragon Lady, що сягає десь понад 21 км (точна висота засекречена). На такій висоті вже видно викривлення Землі.

Після того, як було створено пускові установки, компанія Samsung запустила чотири повітряні кулі в стратосферу з чотирьох різних місць: Лос-Анджелеса, Лас-Вегаса, гори Сьєрра-Невада та Гранд-Каньйону. Компанія заявляє, що ці місця були обрані «для того, щоб зафіксувати різноманітність ландшафтів, які по-справжньому продемонструють можливості S24 Ultra».

Фактична зйомка зайняла менше ніж тиждень, оскільки команди запустили чотири повітряні кулі в період з 25 по 31 січня 2024 року.

Перед смартфонами Galaxy S24 Ultra стояло завдання зробити фотографії з однаковою фокусною відстанню, оскільки на світлинах, якими поділилася Samsung, було використано поєднання ширококутної, 5-кратного зуму та основної камер.

Коли настав час спускати апарати на землю, команди випустили водень із повітряних куль і розгорнули парашути, що дозволило апаратам опуститися на землю зі швидкістю майже 8 км на годину. Команда змогла відстежити місцеперебування смартфонів і забрати їх після приземлення.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: