Microsoft Build продовжує еволюціонувати та розширювати інструменти штучного інтелекту для розробників / Все новости / Главная

Microsoft представила низку інновацій у галузі штучного інтелекту (ШІ) та інструментів розробників на своїй щорічній конференції Microsoft Build. Компанія прагне надавати розробникам передові рішення на основі штучного інтелекту для створення наступного покоління інтелектуальних додатків.

«Проривні досягнення в галузі штучного інтелекту мають великий вплив на Microsoft та роботу розробників, які використовують наші технології», — сказав Френк Шоу, віце-президент з комунікацій Microsoft. «У Build ми оголошуємо про наступні напрямки цієї технологічної революції і, загалом, про запуск 60 нових продуктів і рішень».

Основні моменти Microsoft Build:

Еволюція Copilot: Microsoft Copilot Studio представляє нові можливості для розробників для створення проактивних помічників зі штучним інтелектом; Розширення Copilot дозволяють покращити функціональність за рахунок підключення до нових джерел даних і програм.

Аналітика в реальному часі: ця нова функція в Microsoft Fabric надає комплексне рішення «програмне забезпечення як послуга» (SaaS) для прийому, аналізу та впорядкування великих обсягів термінових даних.

Розширення GitHub Copilot: Перший набір розширень для GitHub Copilot тепер доступний у попередньому перегляді, що дозволяє розробникам налаштовувати свою роботу з обраними службами.

Microsoft Fabric Real-Time Intelligence: Він дозволяє компаніям аналізувати та діяти з великими обсягами даних у режимі реального часу, що допомагає їм приймати швидші та обґрунтованіші рішення.

Microsoft Fabric Workload Development Kit: він дозволяє незалежним постачальникам програмного забезпечення (ISV) і розробникам розширювати програми на платформі Fabric.

Нові моделі та мультимодальні можливості в Azure AI: GPT-4o, остання флагманська модель OpenAI, тепер доступна в Azure AI Studio та як API для генеративного та розмовного досвіду штучного інтелекту; Phi-3-vision, нова мультимодальна модель Microsoft, також доступна в Azure, пропонує можливість вводити зображення та текст і отримувати текстові відповіді.

Нове партнерство з Cognition AI: Microsoft співпрацює з Cognition, щоб представити Devin, агента штучного інтелекту на основі Azure, який вирішує складні проблеми, такі як міграція коду для розробників.

Нові потужні віртуальні машини: Microsoft є першим хмарним провайдером, який пропонує чіп-прискорювач штучного інтелекту AMD MI300X в Azure; нові віртуальні машини Cobalt 100 на базі Arm доступні в попередньому перегляді, пропонуючи до 40% підвищену продуктивність у порівнянні з аналогічними віртуальними машинами Azure.

ПК Copilot+: представлено нову категорію ПК з Windows, призначених для штучного інтелекту, ПК Copilot+, найшвидші та найрозумніші ПК з Windows, коли-небудь створені.

Детальніше:

Еволюція Copilot

З моменту свого запуску Microsoft Copilot змінив середовище професійної розробки. За останній рік було випущено понад 150 оновлень, а також розроблено стек Copilot, який враховує всі отримані знання та дозволяє розробникам створювати власних AI-помічників.

Microsoft Copilot Studio представляє нові можливості, дозволяючи розробникам створювати проактивних помічників зі штучним інтелектом для виконання конкретних завдань. Вони можуть керувати складними процесами, вчитися на відгуках користувачів і звертатися за допомогою, коли це необхідно. Крім того, розширення Copilot дозволяють користувачам підключати Copilot до нових джерел даних і додатків, розширюючи його функціональність.

Розширення Copilot, включаючи плагіни та конектори, дозволяють користувачам покращувати Microsoft Copilot, підключаючи його до нових джерел даних і додатків, що розширює функціональність технології.

Впроваджуйте аналітику в режимі реального часу для швидших рішень

Новий Microsoft Fabric Real-Time Intelligence дозволяє підприємствам аналізувати та діяти з великими обсягами даних у режимі реального часу, що дозволяє приймати швидші та обґрунтованіші рішення. На сьогоднішній день інструмент доступний у попередньому перегляді та може бути корисним як для аналітиків із простими no/low-code інтерфейсами, так і для професійних розробників зі складними кодами.

Microsoft Fabric Workload Development Kit

Новий комплект Microsoft Fabric Workload Development Kit робить це можливим, дозволяючи незалежним постачальникам програмного забезпечення (ISV) і розробникам розширювати програми в Fabric для створення уніфікованого користувацького досвіду.

Розширте GitHub Copilot новими розширеннями

За останні два роки GitHub Copilot став найпоширенішим інструментом штучного інтелекту для розробників із 1,8 мільйонами платних передплатників. Перший набір розширень для GitHub Copilot тепер доступний у приватному попередньому перегляді. Ці додатки дозволяють розробникам налаштовувати свій досвід Copilot за допомогою таких служб, як Azure, Docker і Sentry, безпосередньо в чаті GitHub Copilot.

GitHub Copilot for Azure, одне з розширень Microsoft, демонструє, як побудова природною мовою з більш широким набором можливостей може прискорити темпи розробки. Використовуючи розширення через Copilot Chat, розробники можуть досліджувати ресурси Azure і керувати ними, а також усувати неполадки та знаходити відповідні журнали та код.

Нові моделі та мультимодальні можливості в Azure AI

GPT-4o, остання флагманська модель OpenAI, тепер доступна в Azure AI Studio та як API. Ці моделі інтегрують обробку тексту, зображень і аудіо, встановлюючи новий стандарт для роботи зі штучним інтелектом.

Phi-3-vision пропонує можливість введення зображень і тексту, а також отримання текстових відповідей. Наприклад, користувачі можуть ставити запитання про графіку або ставити відкриті запитання про конкретні зображення.

Нове партнерство з Cognition AI:

Microsoft і Cognition представлять клієнтам автономного агента штучного інтелекту Cognition, Devin, щоб допомогти зі складними завданнями, такими як міграція коду та проекти модернізації. У рамках угоди Девін працюватиме на базі Azure. Cognition AI — це лабораторія прикладного штучного інтелекту, яка створює наскрізні програмні агенти, щоб допомогти розробникам виконувати складніші завдання та досягати більших цілей.

Потужні віртуальні машини прискорюють впровадження штучного інтелекту

Корпорація Майкрософт застосовує унікальний, систематичний підхід до інфраструктури штучного інтелекту, який включає апаратне та програмне забезпечення від корпорації Майкрософт та її партнерів, оптимізоване для масштабування робочих навантажень ШІ та адаптоване до потреб клієнтів. Це перший хмарний провайдер, який пропонує чіп-прискорювач AMD MI 300 X AI і представляє нові віртуальні машини на базі Arm Cobalt 100, що забезпечують значне підвищення продуктивності (до 40%) для робочих навантажень штучного інтелекту.

Copilot+ Вступ до ПК

Корпорація Майкрософт також представила нову категорію ПК з Windows, призначених для штучного інтелекту, ПК Copilot+, найшвидших і найрозумніших ПК з Windows, коли-небудь створених. Завдяки новому потужному кремнієвому процесору, здатному виконувати понад 40 TOPS (трильйонів операцій на секунду), цілий день автономної роботи та доступу до найсучасніших моделей штучного інтелекту, ПК Copilot+ дозволяє робити те, що неможливо на будь-якому іншому ПК: створювати та покращувати зображення на основі штучного інтелекту майже в режимі реального часу прямо на пристрої за допомогою Cocreator і долати мовні бар'єри за допомогою Live Captions,  переклад аудіо з більш ніж 40 мов на англійську. Ці можливості втілюються в життя на різних пристроях, починаючи від Microsoft Surface і закінчуючи OEM-партнерами Microsoft, такими як Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo та Samsung.

Близько 200 000 людей зареєструвалися на подію, яка включає три дні технічного навчання та нетворкінгу спільноти. З них 4 000 будуть присутні на Microsoft Build в Сіетлі. Учасники можуть вибирати з більш ніж 300 сесій, демонстрацій і лабораторних робіт під керівництвом експертів корпорації Microsoft та її партнерів. Для тих, хто не зможе бути присутнім особисто, більша частина контенту буде доступна за запитом. Загалом на цьому заході Microsoft анонсує 60 новинок та рішень.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: