Працювати граючись: чому елементи гри важливі в дизайні офісного інтер’єру? / Все новости / Главная

У своїй книзі “Есенціалізм” Ґреґ Маккеон наводить приклади стратегій найкращих лідерів, які дбають про комфорт та ефективність співробітників своїх компаній. Серед усього він розповідає про великого динозавра, покритого рожевими фламінго, біля будівлі Google чи про гурток імпровізації в компанії Twitter. Не дарма бізнес-тренер наголошує на важливості елементів гри в робочому середовищі. Такий підхід напряму впливає на креативність та ефективність співробітників. Команда ZIKZAK Architects привносить в офісні інтер’єри творчий ігровий драйв. Адже це сприяє підвищенню мотивації та продуктивності, розвитку креативності, поліпшенню взаємодії в командній роботі, зниженню рівня стресу, залученню й утриманню талантів а також покращенню фізичного здоров'я співробітників компанії.

Як дизайнери задіюють елементи гри в інтер’єр офісу?

Вигадливий дизайн та гнучкі меблі

Яскраві кольори та нестандартні концептуальні арт-об’єкти створюють грайливе  та розслаблене середовища у зонах, де це необхідно. Гнучкі меблі, які можна легко переміщувати, дозволяють швидко змінювати конфігурацію простору  в залежності від формату активності.

Офіс з арт-об’єктом. Дизайн ZIKZAK Architects

Ігрові зони та кімнати відпочинку

Настільний теніс або більярд – прекрасний спосіб відволіктися та відпочити під час перерв протягом захопливого робочого дня. Консолі для відеоігор в спеціально обладнаних кімнатах допомагають  співробітникам розслабитися і відновити енергію.

Кімната для відеоігр в офісі. Дизайн ZIKZAK Architects

Інтерактивні стіни

Маркерні або крейдові стіни, на яких можна малювати й писати, сприяють вільному обміну ідеями та креативності. Сучасні технології дозволяють використовувати інтерактивні панелі для проведення брейнштормінгів та презентацій.

Зона для брейнштормінгу. Дизайн ZIKZAK Architects

Зони для відпочинку та релаксації

Зони з м'якими меблями, де співробітники можуть відпочити – надважливі для відновлення й перефокусування. Велнес-зони – це куточки для медитації та йоги, що допомагають розслабитися і зняти стрес.

Зона відпочинку в офісі. Дизайн ZIKZAK Architects

Активні перерви

Столи зі змінною висотою стільниці підтримують здоров'я і сприяють змінам позиції тіла протягом дня. Місця для занять спортом, міні-спортзали або зони для коротких тренувань – це вже маст у офісах корпорацій, які ретельно дбають про співробітників.

Креативні робочі простори

Кімнати з різними темами, які стимулюють креативність та роботу в команді, безперечно, сприяють ефективності. Зони для брейнштормінгу –  спеціально облаштовані місця для зародження й обговорення нових ідей, є центрами генерації інсайтів та свіжих поглядів.

Тематична зона в офісі. Дизайн ZIKZAK Architects

Настільні ігри та пазли

Великі пазли, розміщені у загальних зонах, можуть стати своєрідним спільним проєктом для всіх співробітників. Вони об’єднують та мотивують, підсилюють командний дух і азарт.

Наявність у офісі настільних ігор сприяє об’єднанню людей через легку невимушену комунікацію.

Корпоративні заходи та активності

Правильно продуманий офісний дизайн дозволяє ідеально проводити корпоративні заходи. Організація змагань між співробітниками, турнірів з настільного тенісу чи відеоігор – чудовий варіант спільного корпоративного дозвілля. Проведення тематичних днів, коли співробітники вдягаються відповідно до теми, або беруть участь у спеціальних активностях – практика, яка посилює командний дух .

Арт-інсталяція в офісі. Дизайн ZIKZAK Architects

Впровадження елементів гри в інтер'єрний дизайн офісу суттєво покращує атмосферу на робочому місці, підвищує задоволеність працівників та їхню продуктивність, а відповідно – ефективність роботи та прибутковість бізнесу. Важливо професійно підходити до дизайну робочого середовища й враховувати кожен аспект при розробці офісного проєкту.

Алеся Карнаухова, СЕО ZIKZAK Architects

 

Тэги:   Бизнес

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: