Як генеративний штучний інтелект революціонізує медицину / Все новости / Главная

Українські інженери GlobalLogic роблять значний внесок у розвиток медицини, створюючи комплексні рішення на основі генеративного штучного інтелекту (GenAI). Ці інноваційні розробки значно покращують якість та доступність медичних послуг, рятуючи життя та полегшуючи життя мільйонів людей.

1. Оптимізація часу та автоматизація рутинних завдань

  • Лікарі витрачають близько 14 годин на тиждень на ведення документації, що негативно впливає на їхню продуктивність та емоційний стан. GenAI автоматизує ці рутинні завдання, пришвидшуючи заповнення звітностей, ведення обліку та інші адміністративні процеси.
  • Чат-боти на основі великих мовних моделей стають незамінними помічниками лікарів та пацієнтів. Ці віртуальні асистенти можуть обробляти 80% простих запитів, збирати дані для попереднього обстеження, аналізувати анамнез, допомагати складати персоналізовані плани лікування та вести моніторинг стану пацієнта. Це значно економить час лікарів та покращує доступність медичної допомоги.

2. Покращення діагностики та медичної візуалізації

  • Діагностика становить понад 10% усіх витрат у сфері охорони здоров'я. GenAI оптимізує цей процес, підвищуючи точність та ефективність медичної візуалізації (МРТ, КТ, УЗД).
  • Завдяки машинному навчанню GenAI може інтерпретувати медичні зображення, виявляти захворювання на ранніх стадіях та надавати детальну інформацію для розробки індивідуальних планів лікування.
  • Один із прикладів - прототип Nevus, розроблений GlobalLogic, який дозволяє за допомогою камери смартфону швидко перевіряти родимки на наявність меланоми.

3. Доступна та персоналізована медицина для всіх

  • 734 мільйони людей у світі не мають доступу до базових медичних послуг, а в половині країн світу на 1000 людей припадає менше одного лікаря. GenAI робить медичну допомогу доступнішою та зручнішою.
  • GenAI-рішення можуть повністю контролювати процес лікування, ведучи індивідуальний облік та документацію кожного пацієнта, формуючи графік прийому ліків та проведення процедур.

Більше 3000 фахівців GlobalLogic володіють знаннями та навичками, необхідними для розробки складних медичних рішень на основі GenAI. Їхні зусилля рятують життя, покращують якість життя та роблять медицину доступнішою для людей у всьому світі.

Наталія Сіромаха, віцепрезидентка з інжинірингу GlobalLogic, підкреслює: "Робота над медичними проєктами потребує виняткових знань та навичок. Адже від строчки коду може залежати здоров'я, а, подекуди, і життя людини."

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: