Дані аналітики EPAM Campus: як рівень освіти ІТ-фахівців впливає на кар'єрне зростання / Все новости / Главная

У компанії EPAM Україна проаналізували інформацію про близько 10 тисяч фахівців, а саме як і де вони навчалися. Переважна більшість айтівців мають закінчену вищу освіту, а 4% ще продовжують навчання. Майже 7 із 10 спеціалістів мають диплом магістра, третина - бакалавра,  2% - мають рівень кандидата наук, PhD та вище.    

Інформація також містить дані про виші, де навчалися фахівці компанії. Традиційно це університети великих міст, де проживає найбільша кількість спеціалістів – Київ, Львів, Харків. Також зустрічаються навчальні заклади Вінниці. Загалом в компанії 53% спеціалістів – це випускники 10 вишів. 

Керівник освітніх програм ЕРАМ Україна Денис Гриньов: 

“Вища освіта є і залишається важливим драйвером для професіоналізму IT-фахівців. Якщо детально подивитись на дані нашої компанії, то можна побачити залежність між отриманою освітою та кар'єрним зростанням. Так, серед спеціалістів рівня Junior магістратуру закінчили 58%, серед Senior вже 69%, а у директорів цей показник становить 87%. Сподіваюсь, що ця інформація допоможе молодим талантам визначитися зі своїм освітнім треком та стане мотивацією для отримання фундаментальних знань”.

Обов’язковою умовою роботи в ІТ - є знання англійської мови. Наразі у бакалаврів і магістрів в компанії ситуація схожа: кожен третій має знання мови на рівні В2. 41% фахівців володіють В1+, а більш глибокі знання мови в аспірантів: 21% досягли рівня С1 - С2.  

Із цікавих знахідок - перший диплом серед команди EPAM Україна було отримано в 1973 році. Він належить бізнес-аналітику з Києва, який співпрацює з компанією уже понад 16 років. На відміну від тих років, сьогодні фундаментальні знання, які дає диплом університету, можна доповнити практичними навичками завдяки корпоративним програмам ІТ-компаній. До слова, тільки в EPAM Campus з моменту появи на програмах різних рівнів навчалися понад 59 тисяч українців.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: