Samsung демонструє можливості своїх продуктів зі штучним інтелектом / Все новости / Главная

Компанія Samsung Electronics Co., Ltd. святкує соту річницю інновацій на конференції IFA та представляє оновленe бачення концепції «AI для всіх». На презентації продемонстрували сміливе прагнення Samsung розширити доступність штучного інтелекту, щоб якомога більше людей могли отримати найкращий досвід від його використання.

У рамках реалізації концепції «АІ для всіх» на конференції були представлені секції «АІ для світу» та «АІ для тебе», де спікери Samsung та партнери компанії продемонстрували, яку важливу роль відіграє штучний інтелект у покращенні якості життя користувачів, запропонувавши їм інструменти, які вони можуть використовувати задля покращення свого  життя.

«Дискусії навколо штучного інтелекту та його ролі в нашому житті значно зросли, - сказав Бенджамін Браун, директор з маркетингу Samsung Europe. - У Samsung ми пишаємося тим, що робимо штучний інтелект більш доступним, просто і зрозуміло пояснюючи, як саме він може спростити життя. Ми вважаємо, що штучний інтелект повинен працювати як помічник, задовольняючи потреби своїх споживачів».

AI для всіх

Концепція Samsung «АІ для всіх» охоплює широкий спектр продуктів зі штучним інтелектом: мобільні пристрої, побутову техніку та домашні розважальні системи. До кінця 2024 року Samsung очікує, що в руках користувачів буде 200 мільйонів пристроїв з Galaxy АІ. Компанія розуміє, що функції штучного інтелекту повинні адаптуватися до того, як споживачі хочуть використовувати їх у повсякденному житті.

Центральний елемент цієї концепції - екосистема SmartThings, яка об'єднує понад 500 мільйонів пристроїв, пропонуючи просте дистанційне керування всіма продуктами Samsung АІ - від увімкнення або вимкнення опалення, управління всіма приладами вдома до керування розумним домом за допомогою телевізора Samsung.

Продукти Samsung АІ дозволяють користувачам спростити та покращити їхнє життя. Чи то прагнення до екологічності, розширення творчого потенціалу або спілкування з близькими.

Однак лише 15% споживачів заявили, що мають повне розуміння того, як АІ можна використовувати в повсякденні, а 66% з нас шукають способи, як знайти більше часу для його вивчення. Це свідчить про те, що Samsung АІ може бути корисним людям, і про те, чому АІ - це «АІ для всіх».

Останнє оновлення операційної системи One UI 6.1.1, яке вийде після IFA, зробить функції штучного інтелекту з Galaxy Fold6 і Flip6, як-от Live Translate і Circle To Search, доступними на флагманських моделях Galaxy S24, Fold5 і Flip5.

Поширення оновлення One UI 6.1.1 також включатиме абсолютно нові застосунки, які надають більше можливостей для творчості та комунікації. Зокрема, Ескіз на зображення, який дозволяє користувачам візуалізувати свої ідеї за допомогою варіантів зображень, створених на основі простого малюнка, та Портретна студія, який закликає до творчості, допомагаючи користувачам створювати більш персоналізовані аватарки для використання їх у соцмережах.

АІ для тебе

Компанія Samsung вважає, що її штучний інтелект має покращити повсякденне життя, дозволяючи користувачам персоналізувати розваги. На виставці IFA 2024 Samsung представила проєктори The Premiere 7 та 9.

Проєктори The Premiere 9 та The Premiere 7 - це сучасні лазерні технології для дому, що забезпечують виняткову роздільну здатність 4K і захопливий звук на екранах діагоналлю до 130 дюймів. Проєктори оснащені технологіями на основі АІ, зокрема функцією масштабування, яка покращує якість контенту до 4K, і функцією Vision Booster, яка регулює яскравість і контрастність для оптимального перегляду за різних умов освітлення. Розроблені для перетворення житлових приміщень на домашні кінотеатри преміумкласу, ці проєктори пропонують чудовий досвід перегляду завдяки сучасним технологіям.

Також на сцені IFA були представлені останні новинки телевізорів Samsung. З 2015 року операційна система Tizen OS працює на сотнях мільйонів смарттелевізорів. Уже цього року всі нові телевізори Samsung АІ TV, а також окремі моделі 2023 року, отримуватимуть оновлення Tizen OS протягом семи років. Це гарантує, що споживачі зможуть і надалі насолоджуватися останніми інноваціями та розширеними можливостями підключення на всіх своїх пристроях Samsung.

Телевізори Samsung Neo QLED 8K AI гарантують покращений досвід перегляду завдяки вбудованим процесорам NQ 8 AI Gen 3, які мають 512 нейронних мереж - у вісім разів більше, ніж раніше - і в поєднанні з АІ забезпечують персоналізований високоякісний звук і зображення. Ця технологія масштабує контент на екрані, відтворюючи найчіткішу та найплавнішу картинку, яку тільки можна уявити.

Останні розробки The Frame та Art Store також були відзначені на IFA. Окрім партнерства з фінським дизайнерським домом Marimekko та Жан-Мішелем Баскія, Samsung представив ексклюзивну колекцію з 12 шедеврів бельгійського сюрреаліста Рене Магрітта. Ці партнерства дають можливість користувачам отримати неперевершене мистецтво у себе вдома, додавши до повсякдення трішки магії.

АІ для світу

Компанія Samsung вважає, що штучний інтелект - це позитивна сила, яка відіграє вирішальну роль у тому, щоб ми всі могли краще піклуватися про планету та один про одного.

Компанія Samsung продовжує свою місію - досягти нульового рівня енергоспоживання до 2050 року, а 93% її підрозділу DX вже працює на відновлюваних джерелах енергії.

Гібридні холодильники Samsung АІ були створені з думкою про енергоощадження. Поєднуючи два джерела живлення, компресор і технологію охолодження Пельтьє, холодильник аналізує, коли використовується більше енергії, ніж зазвичай. Наприклад, якщо дверцята холодильника залишаються відкритими довше, технологія Пельтьє працює як додаткове джерело охолодження, підвищуючи загальну енергоефективність.

Екосистема SmartThings залишається ключовим елементом можливості Samsung бути новатором у сфері енергоефективності, оскільки за допомогою невеликих змін можна досягти значних успіхів у цьому напрямку. Режим AI Energy у застосунку SmartThings може зменшити енергоспоживання пральних машин до 70%, а для холодильників – 15%. Крім того, завдяки режиму SmartThings Away користувачам не доведеться турбуватися якщо вони забудуть вимкнути світло або телевізор, коли підуть з дому. Датчики в різних приладах визначають, коли в кімнаті нікого немає, а потім вимикають системи, щоб заощадити енергію.

Прилади Bespoke AI також можуть зменшити рахунки в платіжках завдяки функціям оптимального планування та оптимального заряджання. Ці функції можуть відкласти час початку циклу прання та заряджання, щоб зменшити навантаження на енергосистему, та запустити роботу в найоптимальніші години.

Быльше інформації про згадані продукти можна знайти на news.samsung.com/ua.

Виставка Samsung на IFA триватиме до 10 вересня в City Cube, Берлін.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: