SoftServe оголошує відбір ініціатив, для яких створить ІТ-рішення на волонтерських засадах / Все новости / Главная

Пʼятий рік поспіль ІТ-компанія SoftServe розвиває технологічне волонтерство серед своїх працівників, створивши корпоративну pro bono програму OpenTech у 2019 році. З нагоди річниці програми, SoftServe оголошує про старт конкурсу «Open Call 2025». У його межах шукатимуть пʼять соціально-важливих ініціатив, для яких фахівці компанії розроблять технологічні рішення.

Взяти участь у конкурсі можуть міжнародні та місцеві громадські організації, благодійні фонди, соціальні підприємства, ЗМІ, органи місцевого самоврядування та державної влади з шести країн – Україна, Польща, Болгарія, Румунія, Колумбія та Мексика. Ініціативи оцінюватимуть за такими категоріями, як масштаб, актуальність, вплив ініціативи чи проєкту на спільноти, довкілля, а також наявність в OpenTech технологічної експертизи для реалізації того чи іншого рішення.

«Ми згуртовуємо ІТ-спеціалістів, щоб вони могли підтримати свої спільноти, розвʼязати певну проблему. За п’ять років в межах OpenTech ми об’єднали 1310 наших фахівців-волонтерів у 6-ти країнах, які реалізували 53 проєкти. Ми б хотіли відзначити річницю програми, продовжуючи робити те, що вміємо найкраще, – створювати технологічні рішення, які пришвидшать позитивні зміни у суспільстві. Тож, на додачу до вже запланованих проєктів на 2025 рік, ми оголошуємо конкурс, де зберемо ще п’ять проєктів від найкращих ініціатив, які відберемо з журі», – коментує Дмитро Іванов, директор з технологій в регіоні EMEA, SoftServe, співавтор програми OpenTech та член журі конкурсу «Open Call 2025».

На «Open Call 2025» можна подавати ініціативи, які працюють у таких сферах:

  • Реформи та трансформація в освіті
  • Екологія
  • Охорона здоровʼя
  • Інновації та ініціативи «розумне місто»
  • Підсилення спільнот
  • Рівність та інклюзія
  • Допомога вразливим верствам населення
  • Підтримка ветеранів

«Ідея запуску програми OpenTech зʼявилась вчасно – у спокійному 2019 році. Це допомогло нам швидко зреагувати на нові виклики, які принесла пандемія, карантин та повномасштабна війна. Останні п’ять років українцям, як ніколи раніше, потрібна була підтримка. І спільно з партнерами, ми реалізовуємо проєкти, які підтримують систему охорони здоровʼя, трансформують освіту, підсилюють волонтерський рух та наші спільноти загалом», – коментує Марія Кучеренко, директорка з корпоративної репутації та соціальної відповідальності, SoftServe.

Дедлайн прийому заявок – 15 жовтня 2024 року. Подати свою заявку можна за цим посиланням, перед тим ознайомившись зі всіма умовами конкурсу на сайті. Переможців відбору оголосять до кінця цього року, а розробку самих технологічних рішень розпочнуть у 2025-му році.

Серед проєктів волонтерів OpenTech в Україні, які вже реалізували – оновлені сайти для Національного музею історії України, фонду «Повернись живим» та громадської організації «VeteranHub», платформа про здорове шкільне харчування «Знаїмо», а також додаток для дошкільнят «НУМО: розвивальні ігри», який можна використовувати в укриттях.​​

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: