LG представила бачення майбутнього життя з інноваціями розумного дому на виставці IFA 2024 / Все новости / Главная

Компанія LG Electronics представила своє бачення майбутнього на виставці IFA 2024, продемонструвавши повний спектр домашніх рішень зі штучним інтелектом для будь-яких потреб і стилів життя під гаслом «Досвід, дім із лагідним інтелектом».

Центральним елементом «дому з лагідним інтелектом» від LG став ThinQ ON — вдосконалений домашній хаб із ШІ, створений для забезпечення комфорту та зручності відповідно до індивідуальних уподобань. Він легко поєднується з останніми пристроями LG зі штучним інтелектом, утворюючи основу LG AI Home Solution. Ця система керується «лагідним інтелектом», емпатичною та турботливою ШІ-технологією від LG. З часом AI Home Solution отримує більше інформації про звички, вподобання й поведінку користувачів і створює персоналізований просторовий досвід, надаючи неперевершену цінність для клієнтів і полегшуючи їхнє повсякденне життя.

Перше, що побачили відвідувачі стенда LG на IFA 2024, — це AI Home Gate, світлодіодна медіастіна з ефектом занурення, яка візуально продемонструвала, як штучний інтелект LG використовується в розумному будинку для покращення способу життя клієнтів.

Після проходження через AI Home Gate відвідувачі змогли випробувати складну технологію генеративного ШІ від LG за допомогою хаба ThinQ ON. Він розуміє природну мову, дозволяючи користувачам керувати широким спектром побутової техніки, пристроями інтернету речей і сервісами за допомогою розмовних голосових команд. Розумний хаб LG забезпечує по-справжньому індивідуальний домашній стиль життя, керуючи всім — від сервісів, пов'язаних із побутом, до допомоги дітям у забезпеченні міцного сну.

Інтелектуально персоналізований домашній стиль життя зі штучним інтелектом для кожного покоління, сім'ї та домашніх улюбленців

«Дім другої молодості» ілюстрував прагнення LG покращити життя літніх людей, полегшуючи їм домашні обов'язки й урізноманітнюючи їхнє дозвілля. Цей простір, оснащений ThinQ ON, демонстрував, як розпізнавання голосу та легка координація роботи побутової техніки спрощують управління будинком — наприклад, автоматичне налаштування сушарки на режим «Спортивний одяг» після того, як пральна машина закінчує прання. Розумний хаб також може надавати голосові повідомлення, щоб тримати користувачів у курсі того, що відбувається, знімати стрес, пропонуючи підказки для завдань на кшталт замовлення таксі, і оцінювати час у дорозі до вибраних місць призначення.

У зоні «Лагідний дім» основна увага приділялась рішенням зі штучним інтелектом, покликаним допомогти сім'ям у догляді, особливо за дітьми та домашніми улюбленцями. Автоматичний домашній хаб, що керує приладами з ШІ та датчиками інтернету речей, пристосовує налаштування пристроїв і умови навколишнього середовища під потреби дітей. Наприклад, він може активувати режим сну вночі, приглушаючи світло й додаючи ефект зоряного сяйва, щоб допомогти їм заснути. Крім того, хаб підтримує навчання, використовуючи генеративний штучний інтелект для створення історій на основі дитячих малюнків.

Для полегшення догляду за домашніми улюбленцями система AI Home Solution від LG керує підключеними пристроями, щоб підтримувати свіже повітря й чисту підлогу. Датчики якості повітря інтелектуально керують очищувачем LG PuriCare™ Alpha Pet Double, а датчики температури та вологості — кондиціонером DUALCOOL™, автоматично регулюючи режим і потік повітря відповідно до наявних умов. Робот-пилосос самостійно прибирає підлогу після того, як домашні улюбленці залишають приміщення, створюючи більш приємний простір для життя. Крім того, в зоні «Лагідний дім» було представлено нову побутову техніку, створену спеціально для котів (та їхніх господарів). Інноваційний LG AeroCat поєднує в собі лежанку й очищувач повітря, забезпечуючи улюбленцям комфортний відпочинок, а їхнім господарям — свіжішу атмосферу.  

У зоні «Затишний дім» ThinQ ON займав центральне місце у створенні більш зручного кулінарного досвіду. Він взаємодіяв з відвідувачами та надав їм персоналізовані рекомендації щодо рецептів блюд, а також аналіз поживних речовин. Гості  також могли насолодитися кулінарними майстер-класами в реальному часі, як-от AI Talking Cooking Show, скуштувати смачні страви, приготовані за допомогою духових шаф LG зі штучним інтелектом і вбудованими камерами, а також побачити, як холодильник InstaView™ з MoodUP™ доповнює атмосферу.

Наступна зона — «Розумний зелений дім» — автоматичне житло з високоефективними приладами, зокрема передовим тепловим насосом «повітря-вода» Therma V™ R290 Monobloc і найсучаснішою системою опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Штучний інтелект LG оптимізує використання енергії в домашніх умовах в режимі реального часу, коригуючи налаштування та графіки роботи техніки відповідно до способу життя й розпорядку дня користувачів, а також враховуючи коливання тарифів на електроенергію. Крім того, ThinQ ON допомагає зменшити витрати на електроенергію, розумно керуючи енергоспоживанням усіх підключених пристроїв.

Оновлення домашньої екосистеми та ключових технологій за допомогою штучного інтелекту LG

Зона «Лагідний інтелект LG» демонструвала масштабованість цієї системи, в основі якої лежить ThinQ ON. Використовуючи власну технологію генеративного штучного інтелекту LG та передові рішення для безпеки, ThinQ ON діє як центральний хаб різноманітних екосистем інтернету речей, вдосконалених низкою сенсорів і пристроїв від LG. До них належать датчики руху, освітленості, температури та вологості, а також розумні кнопки, які надають просторову інформацію в режимі реального часу для персоналізованих домашніх сервісів, керованих ШІ.

Ця зона також висвітлила, як відкрита екосистема штучного інтелекту LG інтегрує сторонні сервіси для збагачення клієнтського досвіду, і продемонструвала універсальність датчиків інтернету речей, які можуть підключати до розумного дому навіть прилади, що не мають ШІ-технологій. Виставка підкреслила масштабованість рішень LG у сфері штучного інтелекту, даючи відвідувачам реальне уявлення про розумне й адаптивне житлове середовище, яке створює LG.

До того ж зона «Лагідний інтелект LG» ілюструвала, як ThinQ ON слугує центральним хабом будинку, працюючи в повній гармонії з ThinQ UP і застосунком ThinQ, а також широким спектром сервісів і рішень. Це створює винятково персоналізований досвід і сприяє постійному розвитку домашньої екосистеми зі штучним інтелектом.

Зона «ШІ в основі» висвітлила передові інновації AI Core-Tech від LG, зокрема AI DD™ та AI DUAL Inverter™. Інтеграція останніх розумних рішень LG з провідними в галузі ключовими технологіями забезпечує більш точне управління, покращену енергоефективність і збільшену персоналізацію.

«Наші рішення у сфері “дому з лагідним інтелектом”, представлені на IFA 2024, дозволять клієнтам відчути легкість будинку без праці, де вони зможуть насолоджуватися життям, вільним від рутинних домашніх справ, — сказав Лю Чже Чхоль, президент компанії LG Electronics Home Appliance & Air Solution. — Ми продовжимо лідирувати в ері домашнього ШІ завдяки нашим рішенням на основі “лагідного інтелекту” та найсучаснішим ключовим технологіям».

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: