В Україні створили платформу для пошуку вебдизайнерів: там можна створити портфоліо за 2 хвилини, і розміщені лише реальні кейси / Все новости / Главная

В Україні запустили платформу webmural для пошуку вебдизайнерів та розміщення їхніх портфоліо. Головна особливість сервісу – можливість створити портфоліо всього за 2 хвилини, а також перевірка реальності всіх опублікованих робіт. Заснувала проєкт дизайн-студія Figmatica. 

Webmural дозволяє дизайнерам швидко публікувати свої роботи, просто додавши посилання на реалізований проєкт. Після швидкої модерації портфоліо стає доступним для перегляду потенційними клієнтами. Це радикально відрізняється від традиційного підходу, коли створення портфоліо на популярних платформах може займати від 8 годин до 2 тижнів. 

"Ми хочемо допомогти дизайнерам зосередитись на реальних проєктах, а не витрачати тижні на оформлення кейсів для Behance", – пояснює Михайло Ємчура, співзасновник проєкту webmural та студії Figmatica.

На відміну від таких популярних платформ, як-от Behance чи Dribbble, webmural публікує лише реалізовані проєкти. Це дозволяє потенційним клієнтам оцінювати реальний досвід дизайнерів, а не концепти. 

Також webmural не бере комісії за співпрацю між дизайнерами та клієнтами, як це, наприклад, роблять такі платформи для фрилансерів, як-от Upwork чи Fiverr. Замовники і виконавці можуть самостійно домовитись про умови співпраці у будь-який зручний для них спосіб.

Наразі перші 500 публікацій робіт на платформі будуть безоплатними. Згодом розміщення одного кейсу буде коштувати близько $10.

Webmural також планує запровадити систему підписки для дизайнерів. За певну суму користувачі отримають знижку на публікацію робіт та доступ до додаткових можливостей платформи.

Потенційні замовники можуть безоплатно користуватися платформою. Згодом планується запровадити розширений функціонал пошуку, який буде доступний за додаткову плату.

На етапі передзапуску у лист очікування сервісу webmural записалося вже понад 1450 дизайнерів. Проєкт також отримав визнання на державному рівні – Український фонд стартапів надав webmural грант у розмірі $17 000.

"Наша мета – зробити український дизайн цінним і відомим на ринках Європи та Америки, – зазначає Арсен Березовський, співзасновник проєкту webmural та студії Figmatica. – Українські дизайнери дійсно є топфахівцями, але їхня вартість на європейському та американському ринках часто нижча. Ми прагнемо створити більше можливостей для вітчизняних дизайнерів, адже вони цього справді заслуговують".

У майбутньому засновники планують розширити функціонал платформи та вийти на міжнародний ринок, щоб залучати іноземних клієнтів для українських дизайнерів. Крім того, в планах розширення спеціалізацій на платформі. Окрім вебдизайнерів, webmural планує залучати розробників, графічних дизайнерів, моушн-дизайнерів та 3D-дизайнерів.

Платформу webmural створила команда дизайн-агенції Figmatica. Засновники проєкту – Арсен Березовський і Михайло Ємчура – також відомі у професійній спільноті як автори освітнього курсу “Дизайн Комедія” та засновники Telegram-спільноти для 1600+ дизайнерів. За їхніми словами, webmural стане частиною екосистеми для розвитку української дизайн-індустрії, яка включатиме освітні проєкти, професійні заходи та інші ініціативи.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: