Міністерство цифрової трансформації України та Microsoft почали співпрацю / Все новости / Главная

Міністерство цифрової трансформації України та Microsoft Україна висловили намір розглянути можливість розвитку співпраці з метою реалізації Програми цифрової трансформації та використання Microsoft Azure, у якості платформи для цифрової трансформації в Україні. А також для залучення сучасних рішень для автоматизації робочих місць працівників державних установ, що забезпечать безперебійну роботу по всій Україні та стануть ефективними інструментами для колаборації у середині держави. Для підтвердження цих намірів сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння у присутності віце-прем'єр-міністра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та директора Microsoft Україна Яна Пітера де Йонга.

Міністерство вважає, що потужна програма цифрової трансформації стане основою для вступу України в цифрову еру в найближчі три з половиною роки та дасть можливість впровадити інновації на базі хмарних технологій для різних державних структур, державних комерційних підприємств та уряду України. У рамках цієї програми Microsoft і Мінцифра мають намір співпрацювати на благо цілого ряду ініціатив, що передбачають високозахищену екосистему хмарних платформ, включаючи інновації, вигідну вартість послуг, реалізацію стратегії захисту даних та створення нових робочих місць. Програми цифрової трансформації можуть вплинути на різні галузі: на енергетичний перехід, цифрову трансформацію сільського господарства та сталий розвиток в цілому.

Щоб успішно реалізувати ініціативи цифрової трансформації для державного сектору та комерційних підприємств, Microsoft має намір надати технологічну підтримку, яка продемонструє можливості використання Azure Cloud. Співпрацюючи з Міністерством для розробки хмарної операційної моделі, Microsoft  буде ділитися власною технічною експертизою та найкращими підходами з успішних кейсів, релевантних для Міністерства в межах закону.

Мінцифа поділяє наміри Microsoft і розглядає можливість використання Microsoft Azure як платформи для цифрової трансформації країни. Це передбачає використання співробітниками міністерств та державних компаній сучасних рішень на робочих місцях, з уможливленим використанням комплексних хмарних технологічних рішень Azure, а саме: штучний інтелект, аналітика, хмара, комунікації, Big Data, безпека, інтернет речей, управління даними, а також рішення для логістики та юридичної сфери. Та можливість використання комплексних хмарних рішень Azure для індустрій:  E-government, E-health, Ed-tech, Ag-tech, Fin-tech, IT, виробництво, енергетика, інфраструктура, геймінг.

Ігрова індустрія розвивається. Як результат, хмарна інфраструктура дедалі більше стає однією з найважливіших складових для розробки та розвитку відеоігор. Оскільки Microsoft прагне підтримувати open source та однаково всі мови та фреймворки в Azure, потенційна співпраця можлива також у даній галузі.

Згідно з намірами, Microsoft Україна та Мінцифра розглянуть можливу співпрацю щодо підвищення кваліфікації своїх працівників та інших державних структур шляхом сертифікованого навчання працівників підприємств під егідою Мінцифри. Беручи до уваги плани України щодо підвищення цифрових навичок громадян, Microsоft запропонувала співпрацю, яка дозволить людям та компаніям безкоштовно отримати доступ до навчальних курсів та контенту, щоб допомогти досягти поставлених цілей щодо підвищення кваліфікації в Україні. Для того, щоб Україні досягти більшої конкурентоспроможності серед інших країн, які розвивають технологічні напрями, держава повинна створити ринок праці, заснований на цифрових навичках, і що відповідає вимогам сучасної економіки, сприяючи взаємодії працівників із вітчизняними чи міжнародними роботодавцями. Корпорація Майкрософт продемонструвала намір співпрацювати з громадянами та установами по всій Україні для спільного вирішення питання переходу до цифрової ери. За три місяці з моменту запуску глобальної ініціативи підвищення кваліфікації та отримання цифрових навичок за допомогою ресурсів від Microsoft, LinkedIn та GitHub у ній взяло участь понад 15 тисяч українців.

«Microsoft в Україні активно співпрацює з науковими та академічними спільнотами, урядовими структурами та соціальним сектором, щоб допомогти їм обрати найкращі шляхи для цифрової трансформації. Нам потрібні нові підходи до технологій та надання можливостей громадянам й урядам увійти в цифрову еру та розвиватись технологічно. Сьогодні ми тут, щоб спільно створити інноваційні проєкти для доступу усіх громадян України до технологій в цій швидкозмінній глобальній економіці», - прокоментував Ян Пітер Де Йонг, директор Microsoft Україна.

«Ми розглядаємо цю співпрацю як наступний етап для інновацій, конкурентоспроможності, підвищення продуктивності та загального зростання, загальна потенційна вартість якої становить 500 мільйонів доларів США. Міністерство підтримує ініціативи щодо підвищення кваліфікації співробітників та ставить за мету залучити до програми понад 100 тисяч нових та досвідчених ІТ-талантів протягом наступних трьох років. Щоб запровадити справжню цифрову еру в нашій країні, нам потрібно ініціювати відповідні політичні та законодавчі ініціативи, спрямовані на те, щоб уможливити та пришвидшити використання гіпермасштабної хмари всередині  Міністерства, а також суб'єктів у сфері управління Міністерством, а також в інших органах державної влади, державних організаціях та державних підприємствах», — сказав Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації.

Microsoft має великий досвід надання допомоги урядам у всьому світі, включаючи сьогоднішні розвинені європейські країни, у створенні та впровадженні інтегрованих, гнучких хмарних, мобільних рішень, заснованих на надійних, високозахищених хмарних технологій. Маючи досвід цифрової трансформації урядів та вивчивши успішні стратегії впровадження електронного уряду, Microsoft буде надійним радником міністра цифрової трансформації. Microsoft підтримає Мінцифру детальними прикладами найкращих світових практик, покликаних допомогти уряду України з розвитком відповідних політичних та законодавчих ініціатив, спрямованих уможливити та прискорити використання гіпермасштабної хмари для управлінських  та економічних вигод країни.

Джерело: пресреліз Microsoft 

Тэги:   Украина, Microsoft

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: