8 з 10 норвежців підтримують надання додаткової військової допомоги Україні / Все новости / Главная

Результати нещодавнього опитування демонструють підтримку України серед більшості населення в Норвегії. 82% норвежців хочуть, щоб їх держава надавала більше військової допомоги Україні. 60% опитаних також переконані, що Норвегія поки що недостатньо допомогла Україні.

Національне опитування проведено провідним норвезьким дослідницьким інститутом Норстат (Norstat) на запит Асоціації норвезько-українських друзів.

“Норвежці активно підтримують Україну в боротьбі за свободу та демократію. 8 з 10 громадян хочуть, щоб їх уряд надавав більше військової допомоги Україні”, - зазначив Ян Оттесен з Асоціації норвезько-українських друзів.

Широка політична більшість підтримує збільшення обсягів військової допомоги для України

За результатами опитуванням Норстат (Norstat), серед виборців у всіх норвезьких політичних партіях переважна більшість виступають за збільшення обсягів військової допомоги для України.

“Серед виборців усіх політичних партій є консенсус, що Норвегія має підтримати Україну і надати більше військової допомоги. Особливо висока підтримка серед виборців Робітничої партії, до якої належить Прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре. 92% виборців цієї партії хочуть, щоб Норвегія збільшила обсяги військової допомоги Україні”, – додає Ян Оттесен.

У середу уряд Норвегії оголосив, що відправить до України 100 зенітних ракет «Містраль». Раніше Норвегія передала Україні 4 000 легких протитанкових ракет М72 та різноманітну військову техніку.

Президент Зеленський у своїй промові у парламенті Норвегії звернувся з проханням надати Україні зенітні ракети NASAM та морські ударні ракети. Асоціація норвезько-українських друзів і надалі чинитиме тиск на уряд Норвегії надати Україні необхідну військову допомогу. “Ми сподіваємося, що уряд прислухається до норвезького народу і збільшить обсяги військової допомоги Україні якнайшвидше”, — підсумовує Ян Оттесен.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: