Віртуальний центр Дія.Бізнес надав понад 1000 консультацій українцям за кордоном / Все новости / Главная

Віртуальний центр Дія.Бізнес із моменту запуску надав понад 1000 консультацій українцям, які виїхали за кордон через повномасштабну війну. Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час національного марафону.



«Вимушені переселенці з України в європейських країнах часто стикаються з браком інформації про перші кроки життя в новій країні. Або українські підприємці ставлять собі питання, як можна зараз експортувати свої товари та послуги в країни ЄС. Тому ми запустили віртуальний центр Дія.Бізнес, де спеціалісти дають відповіді стосовно багатьох питань. До нас звертається чимало людей. Наприклад, сім’я з Маріуполя із собакою шукає зараз житло й роботу в ЄС. Або ж команда з Дніпра, що виготовляє засоби для догляду за волоссям. Їх ринок в Україні зменшився, тому вони хочуть продавати за кордоном», — зазначив міністр.

Зараз проєкт перебуває в пілотній стадії. Фахівці консультують українців щодо перебування в 7 країнах: Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині. Відповіді на запити щодо інших країн ЄС готуються індивідуально.

Також цього тижня на порталі Дія доступна нова послуга — отримання електронного витягу про ваше місце проживання. Це довідка, яка потрібна при отриманні кожної четвертої держпослуги. Понад 18 тисяч українців подали заявку на отримання витягу за добу. Довідку можна отримати на порталі лише за 1 хвилину. А вже невдовзі ця послуга з’явиться і в застосунку.

 

Тэги:   Дія

Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: