Розвиток IT-сфери в Україні у 2022 році / Все новости / Главная

Наприкінці зими велика кількість «айтішників» виїхали з України в інші країни, а для тих, хто залишився, держава почала створювати покращені умови роботи. Крім цього, українська влада взяла курс на інновації та розвиток технологій. Наскільки розвинений український ІТ-сектор сьогодні і які перспективи очікують його в майбутньому будемо з’ясовувати далі.

Сучасний стан IT-ринку в Україні

На даний момент ІТ в Україні – це понад 200 тисяч розробників програмного забезпечення, стартапи, що швидко розвиваються, і зростання іноземних інвестицій. Натомість збільшується чисельність компаній, які бажають тісно співпрацювати з українськими постачальниками послуг з розробки програмного забезпечення. Наприклад, все частіше до українських спеціалістів звертаються іноземні онлайн казино, які планують опановувати даний ринок. Вони пропонують віртуальні ігрові автомати, які після прийняття закону про легалізацію стали офіційно дозволеними в Україні.

У відповідь на це Україна пропонує чудовий та об'ємний резерв ІТ-талантів, які готові реалізувати власний потенціал.

Ось реальні факти та цифри,які ідентифікують Україну як держава, що розвивається, у світі інформаційних технологій:

  • Україна входить до ТОП 20 рейтингу AT Kearney Services (17 місце);
  • кількість українських ІТ-компаній у списку Global Outsourcing 100 від IAOP постійно зростає;
  • багато стартапів і гігантів ІТ-галузі включені в галузеві рейтинги Software 500, 5000 та ін.

Давайте звернемося до деталей до ІТ в Україні та розглянемо основні сили, які виводять країну на передній план у світі технологій. На листопад 2019 року Україна має такі показники:

Останні дослідження даної галузі показали, що український IT-ринок став прибутковим та посів високе місце на світовій карті. У країні проведено безліч досліджень щодо тенденцій у галузі, зростання кадрового потенціалу інженерів, великих українських ІТ-міст, ділового клімату тощо.

Ключові IT-технології в Україні

Українські розробники ПЗ спеціалізуються на широкому спектрі мов програмування, технологій та інструментів. Інженери України не тільки мають практичні знання про багато технологій, а й знають, як використовувати їх у різних галузях.

За даними HackerRank, Україна посідає 11 місце із загальним рахунком 88,7 бала зі 100 серед 50 країн з найкращими розробниками ПЗ у світі. Також здобула 6-е місце у рейтингу найкращих програмістів TopCoder.

Щорічне опитування українських айтішників, яке проводить DOU, показує, що Java є найпопулярнішою мовою програмування в Україні. Далі йдуть JavaScript, C#, PHP і Python. Якщо поглянути на динаміку останніх років, то частка Java значно знизилася за останні 2 роки, що може бути пов'язане з розвитком альтернативних мов JVM. JavaScript все ще росте, але не так швидко. Популярність C# останніми роками падає, Python зростає, і стає домінуючою платформою для Data Science.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: