Ви можете взяти участь в тестуванні нових корисних функцій Дії / Все новости / Главная

Незабаром в застосунку Дія розпочнеться тестування нових корисних функцій - англомовної версії документів та шерингу авто. Ви можете взяти участь у тестуванні.

Англомовні версії українських документів

З початку повномасштабної війни понад 9 млн українців перетнули кордон України. Багато з них не встигли чи не мали змоги взяти з собою паспорт або посвідчення водія. Скоро необхідні документи будуть доступні англійською мовою в Дії. 

Під час відкритого бета-тесту команда Дії перевірятиме, чи у всіх користувачів документи коректно відображаються англійською. Також буде перевірятись, чи правильно відображаються поля документів та чи коректно працює перемикання мови. 

Команда Мінцифри продовжує працювати над збільшенням можливостей використання Дії за кордоном. Англомовні версії спростять процес ознайомлення з цими документами. Тому важливо, щоб у бета-тесті також взяли участь українці, які зараз перебувають за кордоном.

Для участі в бета-тесті важливо, щоб у вас в Дії відображався принаймні один з наступних документів:

  • закордонний паспорт;
  • посвідчення водія;
  • техпаспорт.

    Шеринг авто

Послугу шерингу авто презентували під час Diia Summit у лютому. Завдяки цій послузі у декілька кліків ви можете поділитися з іншою людиною своїм техпаспортом або отримати її техпаспорт, якщо запозичуєте машину в цієї людини. 

З початком повномасштабного вторгнення з міркувань безпеки реєстри, де знаходилися необхідні документи, були відключені. Через це послуга шерингу авто була тимчасово недоступна. Зараз реєстри знов працюють, тож і шеринг авто скоро має з’явитись в Дії. Ця послуга особливо актуальна зараз, коли багато українців були змушені брали авто рідних чи знайомих, щоб виїхати у більш безпечні місця. 

Наразі команда Мінцифри хоче протестувати послугу шерингу авто ще раз.

Брати участь в бета-тесті мають дві людини — власник авто та водій, що хоче стати належним користувачем. Для участі в бета-тесті потрібно, щоб в Дії відображалися наступні документи:

  • паспорт у Дії — закордонний або ж ID-картка
  • для власника авто: техпаспорт транспортного засобу, на якого буде призначено належного користувача
  • для належного користувача: водійське посвідчення відповідної категорії.

Проект реалізується за співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Головним сервісним центром та ДП «Інфотех».

 

Тэги:   Дія

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: