Попит на послуги фрилансерів в Україні виріс на 30% влітку / Все новости / Главная

Криза 2022 року, спричинена військовою агресією росії на території України, стала для ринку фрилансу каталізатором. Так, порівнюючи з минулим роком, попит на послуги фрилансерів в Україні за літо виріс на 30%. Причина — бізнес, який зацікавлений у швидкому, недорогому відновленні та адаптації до нових реалій.

Зараз підприємцям як ніколи потрібна допомога різнопрофільних спеціалістів. Виграє той, хто реагує на зміни швидше за всіх. Наймати у штат співробітників — занадто дороге задоволення для бізнесменів, і справа не лише у грошах, а й у часі також.

Діяти швидко та з оптимальним розподілом бюджету дозволяють фрилансери. Вони виконують роботу в короткі терміни, якісно та за доступною ціною. Це найоптимальніший спосіб проєктної співпраці зі спеціалістами різних напрямків.

У зв'язку із цим бачимо стабільне зростання попиту на 30%, але це далеко не граничні значення. Ринок фрилансу тільки набирає обертів і продовжуватиме зростати. Такі висновки компанія Freelancehunt робить, орієнтуючись на свою аналітику. 

Виконаних проєктів стало в середньому на 31% більше

Як бачимо, виконаних проєктів стало на 31% більше проти цього самого періоду 2021 року. Зазначимо, що для аналізу тут було взято період з 30.05 по 28.08.

На 29,6% виріс обіг грошей у Сейфі за виконаними проєктами проти минулого літа

Здавалося б, війна — це криза та відсутність грошей, але на ринку фрилансу ситуація прямо протилежна. За літо у проєктах було на 29,6% більше грошей, ніж у 2021 році.

Активність фрилансерів швидко відновилася 

Підприємці можуть бути впевнені, що знайдуть на фрилансі відповідного спеціаліста, оскільки дефіциту виконавців немає. Вже в середині березня до роботи повернулися 74% фрилансерів, а приблизно через місяць — 96-98%.

Стрімке відновлення активності виконавців викликано такими факторами:

  • Фриланс — зручний формат роботи для багатьох. Можна виконувати проєкти з будь-якої точки на карті, маючи лише ноутбук та доступ до інтернету.
  • Ті, хто залишився без роботи через війну, можуть її знайти.
  • Фриланс стане хорошим підробітком для тих, кому основної зарплати не вистачає для підтримки бажаного рівня життя.

У перші місяці війни попит на послуги спеціалістів не був високим з таких причин: 

  • Бізнес тільки «прокидався», ще не було розуміння, що треба робити. 
  • Багато підприємців деякий час боялися щось робити, тому просто чекали.

Зараз компанія Freelancehunt прогнозує зростання попиту на послуги українських фрилансерів. Якщо навесні та влітку деякі підприємці ще перебували в режимі очікування, то восени більшість розпочне повне відновлення та адаптацію бізнесу. Отже, можемо говорити про осінній бум на ринку фрилансу.

Цифри підтверджують, що зараз фрилансери — найбільш простий, недорогий і безпечний варіант закрити бізнес-завдання, особливо, коли йдеться про разові проєкти.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: