«Школа без цькувань» - новий освітній серіал на платформі Дія.Цифрова освіта / Все новости / Главная

Освітній серіал серії «Школа без цькувань» покликаний дати цілісне розуміння явища цькування та запропонувати доказові підходи до протидії булінгу. Курс поділяється на дві частини: перша частина призначена для вчителів та працівників закладів освіти; друга частина — для батьків.

Окрему увагу серіал приділяє роботі з дітьми з емоційно-поведінковими особливостями та створенню інклюзивного середовища у школі.

Курс розроблено ГО «Студена» за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України для платформи Дія.Цифрова освіта, за підтримки Міністерства освіти і науки України та проєкту «Дружній простір».

Чим допоможе освітній серіал?

  • Дасть розуміння, чим булінг відрізняється від проявів агресії в колективі

  • Покаже, як говорити з дітьми про цькування

  • Запропонує найефективніші стратегії реагування на булінг

  • Дасть погляд на соціальні процеси, що відбуваються при булінгу в групі

  • Розповість про ролі батьків і вчителів у протидії булінгу

  • Дасть поради для роботи з дітьми з емоційно-поведінковими розладами

  • Продемонструє особливості роботи в протидії цькуванням дітей з особливими-освітніми потребами та інвалідністю

«Запобігання булінгу — один зі значних напрямів роботи уряду України. Для команди Міністерства цифрової трансформації важливо, щоб завдяки цифровим інструментам якомога більше українців отримали своєчасний доступ до необхідних знань та методик для протидії цькуванню. Сподіваємося, новий освітній серіал надасть батькам і всім учасникам освітнього процесу розуміння, як правильно регулювати складні процеси в дитячих колективах», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

«Створення безпечного шкільного середовища — серед найвищих пріоритетів МОН. Ми розпочали роботу над об'єднанням знань різних експертів у єдину систему. Цей онлайн-курс — важливий крок у побудові єдиної системи для запобігання булінгу», — запевняє Олег Єресько, генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти.

«Обізнаність батьків і вчителів — це надійний фундамент, який дозволить побудувати системну протидію булінгу. Тому якісне навчання — це головний профілактичний інструмент. Ми і надалі будемо об‘єднувати і підтримувати експертів, які створюють подібні продукти і допомагають будувати єдину антибулінгову програму», — поділилася думками народна депутатка ВР Людмила Марченко, голова ініціативної групи зі створення антибулінгової програми «Дружній простір».

«Хотілося дати якомога цілісніше уявлення про сучасне бачення проблеми шкільного булінгу (цькування). Булінг — це комплексна проблема, яка потребує комплексних рішень. Не буває простого розвʼязання складної проблеми, тож наш курс — це змога зазирнути «під капот» булінгу і побачити приховані мотиви та рушійні сили цього явища. Робота з булінгом вимагає залучення всієї школи, дітей, учителів та батьків, і про це ми говоримо. Існує популярна думка, що повністю булінг подолати ніколи не вдасться. Однак, як показує досвід спостереження за окремими британськими та американськими школами, де впроваджується цілісний, доказовий і превентивний підхід до булінгу, створити безпечне шкільне середовище без цькувань — цілком можливо.Тож сьогодні ми знайомимо освітян та батьків, які є так само важливими у протидії булінгу, із доведено ефективними підходами до запобігання цьому явищу», — розповідає Настя Мельниченко, голова ГО «Студена» та авторка курсу.

Серіал містить 2 частини, адресовані окремо вчителям і батькам.

Загальна кількість серій: 25

Тривалість серії: 5-12 хвилин

Дивитись освітній серіал:

Школа без цькувань: Частина 1. Учителю

Школа без цькувань: Частина 2. Батькам

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: