Відбулася наймасштабніша фінтех-подія Східної Європи — UAFIN.TECH 2022: reBuilding the Future / Все новости / Главная

16 грудня в режимі онлайн пройшла конференція UAFIN.TECH 2022. 

Цьогорічне гасло події “reBuilding the Future” підкреслює основний напрямок роботи конференції — обговорення стратегій відновлення економіки після нашої перемоги. На думку експертів, покращення інфраструктури цифрових фінансів, запровадження відкритого банкінгу та розвиток цифрової інфраструктури для МСБ стануть каталізаторами післявоєнного відновлення України, позаяк найкраще протистоять викликам війни.

«Попри масований ракетний обстріл України УАФІК вже вп’яте проводить конференцію UAFIN.TECH 2022. Це підкреслює мужність та незламність українського народу, який продовжує працювати над відбудовою нашого майбутнього. Українська фінтех-екосистема доводить, що їй не страшні ні ракети, ні відключення світла. Вся цифрова інфраструктура працює. І як результат — допомагає українцям розв’язати проблеми, які виникають в результаті повномасштабного вторгнення», — наголосив Ростислав Дюк, Голова Правління УАФІК.

«Цифрові фінансові послуги повинні допомагати бізнесу у цих складних умовах, наприклад, є потенціал у розвитку онлайн рішень при кредитуванні МСБ. Ми будемо підтримувати ініціативи, які сприятимуть тому, щоб підприємець міг у онлайн режимі розібратися в кредитних пропозиціях, отримати попередню оцінку можливої суми та строків кредитування, і навіть отримати рішення про видачу кредиту на основі онлайн поданих документів. При цьому має відбуватися належна оцінка кредитного ризику, тому попереду ще багато роботи», — зазначила під час свого виступу Юлія Вітка, заступниця керівника Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору».

«Ця конференція проходить у вирішальний момент для України, державних і приватних зацікавлених сторін та міжнародної спільноти, на тлі війни в Україні та численних інших глобальних криз, які виникли після закінчення пандемії. Незважаючи на це, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Група Світового банку продовжують надавати підтримку Україні, зокрема, у впровадженні реформ цифрових фінансових послуг та підтримці більш динамічної фінтех-екосистеми»— підкреслив Ганс Конінг, Global Chief Industry Specialist Digital Finance, IFC

В рамках конференції пройшло 5 панельних дискусій на такі теми: «Майбутнє фінансової регуляції», «Майбутнє банкінгу», «Майбутнє платежів та електронної комерції», «Майбутнє технологій», «Диджиталізація економіки МСБ». А також виступи спікерів та Fireside chat з Альоною Шевцовою — CEO міжнародної платіжної системи LEO, акціонеркою IBOX BANK та Андрюсом Бичейкою — заступником CEO та членом правління Revolut Bank, які обговорили майбутнє необанкінгу та історію успіху Revolut.

Конференція об’єднала 30+ спікерів, які долучилися до події, аби за 10+ годин обговорити можливі шляхи повоєнного відновлення української економіки після перемоги.

Захід організований Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній (УАФІК) за підтримки Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору» та Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні (GGF). Медіапартнерами заходу стали профільне фінтех-медіа — FinTech Insider, PaySpace Magazine, Перший діловий біз та Finclub. Серед інфопартнерів: НАБУ та International Financial Club «Bankir».

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: