В Україні за 2022 рік з’явилося сім нових фінтех-компаній / Все новости / Главная

14 червня відбулася презентація щорічного аналітичного дослідження Української асоціації фінтех та інноваційних компаній - “Український фінтех-каталог 2023”. Цей каталог надає можливість ознайомитись зі станом українського фінтеху та фінтех-компаніями, а також дізнатись про їхні конкурентні переваги та історії успіху.

Створення каталогу було підтримано Проєктом USAID "Реформування фінансового сектору", Національним банком України, Міністерством цифрової трансформації України, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, World Bank Group) у співпраці з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні (GGF), компанією Visa та Українським фондом стартапів.

Крім презентації каталогу, під час заходу відбулася панельна дискусія про роль фінтех-галузі в післявоєнному відновленні України з провідними експертами фінтех-ринку. У обговоренні взяли участь: Заріна Одінаєва (IFC), Андрій Поддєрьогін (НБУ), Ігор Кобзар (Проєкт USAID "Реформування фінансового сектору"), Тарас Кириченко (ГК "Нова Пошта"), Антон Тютюн (Ощадбанк), Ростислав Дюк (УАФІК).

«Українська фінтех-галузь, попри надскладні випробування через повномасштабне вторгнення, стала не тільки потужною силою фінтех-спротиву агресії, але й основою цифрової інфраструктури. На кінець 2022 року, відновившись на 80% довоєнних обсягів, продовжує залучати інвестиції. Фінтех-каталог 2023 — це те, що демонструє результати 2022 року і показує, яким буде 2023 рік», — каже Ростислав Дюк, Голова правління УАФІК.

Стан українського фінтеху у числах:

  • На фінтех-ринку України функціонує 246 компаній, з них 7 були засновані у 2022 році. 
  • 68% фінтех-компаній досягли точки беззбитковості. 
  • 33% компаній працюють на міжнародному ринку. 
  • 77% українських фінтех-компаній базуються у Києві. 
  • 66% компаній фінансуються власними коштами. 
  • Більшість фінтех-компаній спрямовані на співпрацю з великим бізнесом, фізичними особами масового сегмента та фінансовими установами. 
  • 49% компаній вважають Україну своїм ключовим ринком, але 24% з них стикаються з проблемами законодавчого та регуляторного обмеження при здійсненні бізнесу в країні. 
  • Найпоширенішою технологією серед українських фінтех-компаній є API. Водночас 79% компаній вбачають штучний інтелект як одну з перспективних технологій для українського ринку.

За додатковою інформацією про каталог "Український фінтех-каталог 2023" ви можете ознайомитися за посиланням: https://fintechua.org/fintech-catalog-2023.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: