56 тис. українців переглянули онлайн-курс “Основи AI” з штучного інтелекту / Все новости / Главная

Завдяки онлайн-курсу “Основи AI” понад 56 тисяч українців без технічного досвіду отримали більше знань про використання штучного інтелекту (AI) у своїй роботі, бізнесі та повсякденному житті. Ініціативу реалізувало українське відділення Google за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, національного проєкту розвитку підприємництва "Дія.Бізнес" та Projector Institute.

Реєстрація на онлайн-курс все ще відкрита, і всі тренінги доступні для перегляду у записі. Курс “Основи AI” складається з 8 тренінгів, під час яких учасники вивчали процес навчання та функціонування штучного інтелекту, різні типи даних, стратегії поступового впровадження ШІ в бізнесі та формування ефективних команд для роботи з ШІ. Експертами на цих тренінгах були представники провідних українських компаній, таких як Youscan, Lun, Effy, Elai.io, Respeecher, Projector Institute, а також міжнародних компаній - Google, DataRobot, Georgian, AI Lab Club, Checkstep.

На тренінгу “Що таке AI?” Олександр Руппельт з DataRobot пояснив, як штучний інтелект може суттєво змінити нашу здатність аналізувати та робити висновки з різних видів даних, таких як зображення, текст та табличні дані. Він показав приклади, як комп'ютер навчається розпізнавати тисячі фотографій, щоб відрізняти котів від собак, або як за допомогою аналізу історичних даних продажів в інтернет-магазині можна передбачити покупкову поведінку клієнтів у наступному році.

На тренінгу “Стратегії трансформації бізнесу із AI/ML” Філіпе Гарсія з Google поділився 7 важливими елементами стратегії, які слід враховувати при впровадженні ШІ в бізнесі:

  1. Формування кросфункціональної команди з потрібними навичками і мисленням.
  2. Вибір відповідної ШІ-технології та початок з тестових проєктів.
  3. Розуміння цільової аудиторії та цінності, які ШІ-рішення можуть принести.
  4. Фіксація очікуваних результатів для оцінки успішності проєкту.
  5. Встановлення базової точки для порівняння результатів.
  6. Визначення процесу, який буде змінюватися з впровадженням ШІ.
  7. Залучення підтримки команди та зацікавлених сторін.

Тренінг Катерини Стецюк з Checkstep “Застосування AI/ML у різних сферах” був спрямований на практичне використання штучного інтелекту. Вона розглянула приклади використання класифікації зображень з машинним навчанням для контролю якості виробництва, аналізу текстових даних для створення контенту статей, соціальних мереж та веб-сайтів, а також використання ШІ для виявлення шахрайства в банківських транзакціях. Крім того, було наведено багато інших прикладів застосування ШІ у маркетингу, рекрутингу, охороні здоров'я, комунікаціях, продажах, виробництві, сільському господарстві та освіті.

Річард Штольц з Google представив безкоштовний додаток “Simple ML for Sheet” для Google Sheets. Цей додаток дозволяє користувачам прогнозувати продажі товарів на майбутній період або заповнювати відсутні дані без необхідності писати код. Відео, яке показує, як користуватися цим інструментом, доступне за посиланням.

Реєстрація на курс “Основи AI” ще триває, після заповнення форми на веб-сайті кожен учасник отримає доступ до записів тренінгів.

Крім курсу з основ ШІ, Google пропонує багато інших навчальних ресурсів, які можуть бути корисні в роботі, особистому житті або навчанні. Щоб ознайомитися з цими ресурсами, відвідайте освітній хаб Google Знання.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: