В Україні створено платформу Comms для власників спільнот та креаторів / Все новости / Главная

В Україні розпочав свою роботу новий технологічний проект Comms. Цей проект є децентралізованою ком'юніті-платформою, яка об'єднує власників спільнот та творців для створення власних продуктів у різних сферах та галузях. Платформа надає можливість зручно та якісно спілкуватись з однодумцями, зближуючи людей та спрощуючи комунікацію. Comms включає всі необхідні інструменти для розробки і допомагає монетизувати спільноти.

Проєкт є частиною Crew Group, яку заснували Вадим Короленко, Владислав Мегера, Дмитро Присяжнюк та Владислав Задорожний - серійні підприємці та криптоентузіасти. Comms виникла з потреби учасників та клієнтів комуніті Crypto Crew, що налічує понад 3200 користувачів з України, Польщі, Німеччини, Чехії та США.

“Запустивши у 2022 році Crypto Crew, ми змогли вирости до однієї з найбільших криптоком’юніті у Європі. При цьому ми на власному досвіді зіткнулись із проблемами та обмеженнями, які існують на таких соціальних платформах як Discord та Telegram. Це стало кроком до створення продукту, який зможе надати розширенні можливості для комунікації та освіти. Платформа Comms – це наш наступний крок у роботі із професійними креаторами та власниками спільнот, які об’єднують криптоентузіастів та людей, що цікавляться блокчейном”, - каже Вадим Короленко, CEO та Co-Founder компанії Crew Group 

Після проведення дослідження команда виявила, що 67% власників спільноти вже монетизують свою аудиторію. Для запуску продукту їм потрібно мінімум 4 сервіси та інструменти, команда з 5+ професіоналів і бюджет у понад 3000 доларів. Крім того, робота з різними платформами спільнот стикається з обмеженнями щодо кількості учасників у чатах, багатоканальністю, поширенням голосових та відеоматеріалів, а також відсутністю моделей монетизації.

Comms пропонує доступний та легкий у використанні конструктор, який містить функції автоматизації платежів, налаштування регулярних платежів, балів автоматизації та широкий набір маркетингових інструментів, а також підтримку персонального консультанта. Платформа також має власну систему управління навчанням (LMS), яка наразі користується популярністю серед понад 10 тисяч користувачів.

Реєстрація та доступ до платформи Comms для власників спільнот та користувачів є безкоштовними. Власники окремих спільнот можуть монетизувати свої власні підсайти, встановлюючи підписки та надаючи доступ до ексклюзивного контенту, такого як стріми, прямі ефіри, додаткові матеріали і т. д. Comms має комісійну бізнес-модель, де розмір комісії становить 10-20%, залежно від країни та регіону творців.

Наразі спільнота Crypto Crew стала першим клієнтом платформи. За допомогою Comms спільнота повністю відмовилась від використання Discord як основного майданчика для комунікацій та поліпшила подачу контенту. У майбутньому планується перенесення чатів спільноти з Telegram на платформу Comms, зберігаючи всі переваги для активних та нових учасників.

Крім того, влітку 2023 року Comms планує запустити мобільний додаток для iOS та Android, який буде інтегруватися з десктопною версією платформи.

 

Тэги:   Бизнес

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: