Український стартап Headway за два роки може стати «єдинорогом» / Все новости / Главная

Український EdTech-стартап Headway потрапив до переліку кращих стартапів Європи. За даними GP Bullhound, протягом двох років він може досягти капіталізації в $1 млрд (стати «єдинорогом»).

Звіт Titans of Tech відображає стан технологічної екосистеми Європи. Аналітики провели дослідження більш ніж 100 європейських стартапів, оцінюючи їх масштабованість та швидкість зростання, а також опитали 120 інвесторів. На підставі отриманих результатів було складено рейтинг 50 стартапів з найбільшим потенціалом досягти капіталізації в $1 млрд протягом найближчих двох років. Headway займає місце серед перших 30 стартапів цього рейтингу.

«В основі Headway — зростання. Наші продукти допомагають людям в усьому світі розвивати себе та навчатися день за днем протягом життя. Ріст, який за останній рік показала команда попри всі виклики, спричинені війною, — це свідчення неймовірних зусиль та натхнення будувати справжній український стартап-“єдиноріг”», — каже СЕО Headway Антон Павловський.

Список стартапів було сформовано з використанням декількох критеріїв. Враховувалися лише технологічні компанії, які працюють в Інтернеті або розробляють програмне забезпечення, мають штаб-квартиру в Європі або Ізраїлі, були засновані після 2000 року, залучили не менше ніж $20 млн інвестицій або мають оцінку вартості понад $400 млн. Зазначається, що більшість бізнесів, які включені GP Bullhound до переліку потенційних «єдинорогів» у 2021 році, вже досягли оцінки в $1 млрд або знаходяться на шляху до досягнення цього позначення.

Звіт відзначає, що незважаючи на повномасштабну війну, українська технологічна екосистема продемонструвала стійкість. У 2022 році експорт IT-послуг з України зросла на 5%. Було відзначено, що 77% технологічних компаній продовжують працювати зі своїми глобальними клієнтами, а 65% компаній не скорочували свій персонал навіть у зв'язку з війною.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: