Розумне освітлення вулиць: перші результати піврічного досвіду Tet / Все новости / Главная

Латвійська компанія Tet, спільно з Ризькою думою та партнерами, успішно реалізувала пілотний проект «розумне освітлення» на трьох вулицях Кіпсалі в Ризі. Цей інноваційний проект передбачав використання інтелектуального освітлення з метою заощадження електроенергії. Протягом півроку, завдяки цьому проекту, владі вдалося зекономити 4685,44 євро, що становить 79% витрат на електроенергію порівняно з минулим роком. За оцінками експертів Tet, подібні рішення допоможуть містам Європи зберігати до 90% електроенергії та досягати цілей щодо кліматичної нейтральності.

Ці рішення є актуальними і для України, яка зіткнулася з дефіцитом електроенергії та потребує нових технологій для енергетичної інфраструктури та суміжних сфер.

Проект "розумного освітлення" є одним із інноваційних напрямків діяльності Tet, спрямованих на збереження довкілля, підвищення енергоефективності та випробування нових технологій у реальних умовах. В рамках проєкту також демонструються високі фінансові показники.

За словами голови правління компанії Tet Улдіса Татарчука, впровадження розумного освітлення дозволило знизити витрати до 3,30 євро за стовп освітлення, у порівнянні з попередніми 17 євро на місяць у осінньо-зимовий період.

Інтелектуальне освітлення включає світлодіодні лампи потужністю 40 Вт, інтелектуальні контролери та датчики руху. Це рішення дозволяє Ризі знизити загальні витрати більше ніж у чотири рази, що є дуже привабливим для інших країн, включаючи Україну, як з економічної, так і з екологічної точки зору.

У майбутньому планується подальше вдосконалення системи, зокрема, зниження інтенсивності освітлення до 20% у стані спокою та відсутності руху, що сприятиме ще більшій економії електроенергії.

Крім того, компанія Tet проводить тестування спеціальної сенсорної станції, яка збирає і передає дані про якість повітря, температуру, вологість, шум, швидкість вітру та рівень УФ-випромінювання. Ці дані спільно з інформацією, зібраною датчиками руху інтелектуального освітлення, дозволяють точно та швидко визначати стан довкілля та вживати необхідні заходи для його покращення. Такі розумні рішення Tet сприятимуть реалізації екологічних цілей і сприятимуть збереженню навколишнього середовища.

 

Тэги:   Технологии

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: