Horizon Capital інвестує в GoIT, сприяючи глобальному розвитку української компанії / Все новости / Главная

Horizon Capital, американська компанія прямих інвестицій, націлена на швидкозростаючі технологічні компанії та експортно-орієнтовані підприємства в Україні, оголосила про інвестицію в GoIT, провідну світову платформу в галузі освітніх технологій. Це друга інвестиція компанії з її нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), який досяг 298 мільйонів доларів США на останньому закритті, яке відбулось 28 вересня 2023 року.

GoIT — це освітня компанія нового покоління, яка допомагає студентам оволодіти навичками програмування та іншими цифровими знаннями для успішної кар’єри в сфері технологій. На чолі з серійним підприємцем, керуючим акціонером Романом Корицьким та генеральним директором Антоном Чорним GoIT зросла до понад 20 000 студентів, та допомогла випускникам отримати роботу в понад 850 IT-компаніях у 15 країнах світу. GoIT продемонструвала надзвичайну ефективність використання капіталу, збільшивши доходи в доларах США більш ніж у 12 разів в 2020-2023 роках, при цьому зберігаючи високий рівень прибутковості та грошових потоків.

Нові напрямки, власна система управління навчанням (LMS), поєднання модулів для навчання в класі, онлайн та автоматизованих модулів навчання, а також дедалі активніше використання  інструментів штучного інтелекту допомогли прискорити масштабування франшизи GoIT по всьому світу. Україна була першим цільовим ринком GoIT і базою для всіх досліджень і розробок. Зараз компанія також активно розширює свою діяльність у Польщі, Румунії, Мексиці, Колумбії, на Філіппінах та в інших країнах. Понад 25% усіх нових студентів приєднуються до курсів GoIT за рекомендацією, а індекс NPS програм сягає понад 60%.

Олена Кошарна, засновниця та головна виконавча директорка Horizon Capital, зазначає:
«Ми раді співпрацювати з засновниками-візіонерами GoIT та їх першокласною командою, підтримуючи їхню місію демократизації інженерної освіти. GoIT – це не лише фінансова інвестиція в успішну прибуткову компанію. Це також приклад “impact investment”, спрямованої на створення нових високооплачуваних робочих місць в Україні, які характеризуються високою доданою вартістю та сприяють розширенню місцевої технологічної екосистеми, яка продемонструвала надзвичайне зростання та стійкість за останні роки».

Роман Корицький, співзасновник GoIT, коментує: «Я вітаю Horizon Capital як частину нашої команди в цей важливий для GoIT період. Додатковий капітал для зростання допоможе прискорити наше міжнародне масштабування та інвестувати у величезні можливості, створені завдяки розвитку штучного інтелекту. Ми насправді лише на початку нашого шляху. Команда GoIT продовжуватиме зосереджуватися, перш за все, на максимізації цінності для наших студентів, дисциплінованому виконанні та ефективному зростанні – формулі, яка нам добре знайома, – оскільки наближаємось до великих можливостей, які відкриються перед нами».

Василь Тофан, старший партнер Horizon Capital, додає: «Я знаю Романа майже десять років і завжди був вражений його підприємницькою енергією та вражаючим досвідом успішних проєктів. Разом із Антоном вони побудували свій найамбітніший бізнес, який має на меті переосмислити ІТ-освіту та цифрове навчання в цілому. Нас привабило рідкісне поєднання величезного попиту на світовому ринку, відмінного продукту та чудової команди, і ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб скористатися цією можливістю, використовуючи як наш капітал, так і пропозицію щодо збільшення вартості».

Про GoIT

GoIT – провідна світова платформа в галузі освітніх технологій, з місією демократизації інженерної освіти для цифрових професій. Заснована в Україні, компанія вийшла на ринки Польщі, Румунії, Мексики, Колумбії та Філіппін, і має на меті виходити на два нових ринки щороку. Компанія вже допомогла тисячам людей, які змінили свою професійну спрямованість, знайти роботу в сфері ІТ:  понад 850 роботодавців у галузі технологій найняли саме випускників GoIT. Також компанія запустила GoITeens – навчання для дітей та підлітків, спрямоване на розширення доступу до високоякісної STEM-освіти, та Neoversity – першу в Україні  онлайн-магістратуру в сфері інформаційних технологій з міжнародною акредитацією. GoIT була визнана Міністерством цифрової трансформації України лідером за кількістю працевлаштованих випускників у рамках програми IT Generation. GoIT очолюють серійний підприємець, керуючий акціонер Роман Корицький та генеральний директор Антон Чорний, один з лідерів Forbes 30 до 30.

Про Horizon Capital

Horizon Capital – провідна компанія прямих інвестицій у Центрально-Східній Європі з активами 1,5 мільярда доларів США від інвесторів з капіталом, обсяг якого перевищує 630 мільярдів доларів США. Всього за 5 років компанії вдалося залучити понад 750 мільйонів доларів США, включаючи фонд HCGF IV, який досяг 298 мільйонів доларів США. Інвестиційна стратегія компанії зосереджена на підтримці підприємців-візіонерів, котрі очолюють швидкозростаючі, переважно технологічні та експорт-орієнтовані підприємста в Україні та Молдові. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували у понад 172 компанії, в яких працевлаштовані понад 80 000 осіб.

 

 

Тэги:   Инвестиции

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: