Google запускає програму семінарів з кібербезпеки / Все новости / Главная

У межах запуску нового флагманського центру кібербезпеки Google в Малазі, Іспанія компанія оголошує про запуск програми підвищення кваліфікації з кібербезпеки на суму 10 мільйонів доларів через Google.оrg у партнерстві з European Cyber Conflict Research Incubator (Європейським інкубатором дослідження кіберконфліктів).

Google вже давно працює над захистом людей, підприємств та урядів, ділячись своїми знаннями та вдосконалюючи засоби та ресурси кібербезпеки. Сьогодні ця робота стає ще більш актуальною, адже кількість кібератак у світі торік зросла на 38%, а наші власні дослідження показують, що майже половина (43%) малих та середніх підприємств у Європі зазнали кібератак протягом останніх двох років.

Минулого року Європа відчувала нестачу до 500 000 спеціалістів з кібербезпеки.  Саме тому сьогодні, під час запуску Інженерного Центру безпеки Google (Google Safety Engineering Center) в Малазі, Іспанія - нового флагманського хабу кібербезпеки для Європи - Google оголошує про виділення 10 мільйонів доларів на підвищення рівня навчання з кібербезпеки в Європі. Це також стане внеском Google до Cybersecurity Skills Academy ЄС – ініціативи Європейської комісії, метою якої є забезпечення більш скоординованого підходу до подолання нестачі талантів у сфері кібербезпеки.

Програма семінарів з кібербезпеки Google.оrg в Європі

Google.org у партнерстві з European Cyber Conflict Research Incubator (Європейським інкубатором досліджень кіберконфліктів) запускає нову програму семінарів з кібербезпеки в Європі. Вона стане першою в своєму роді в Європі, сприятиме розвитку та підвищенню навичок у галузі кібербезпеки та допоможе місцевим громадським організаціям підвищити рівень онлайн-захисту. Програма пропонує університетам навчальну програму та навчальний план з кібербезпеки, що дозволяє їм організувати курси з кібербезпеки студентам навіть без попереднього досвіду.

З нагоди запуску програми Google.org надасть восьми університетам у восьми різних європейських країнах, включно з Україною, фінансування у розмірі до 1 мільйона доларів, навчальний контент та інтенсивні тренінги від ECCRI CIC, щоб допомогти їм втілити в життя Семінари з кібербезпеки. Університети вже можуть подавати заявки.

Підтримка громадських організацій

Google очікує, що в початковій програмі візьмуть участь понад 1600 студентів. Під час програми кожен університет протягом двох років зможе провести щонайменше два семінари з кібербезпеки. Очікується, що кожен студент застосує на практиці навички, отримані в аудиторії, а саме надасть підтримку щонайменше двом громадським організаціям для підвищення їхнього захисту в кіберпросторі, таким чином охопивши щонайменше 3200 організацій лише за перші два роки програми. У співпраці з компанією GovTech PUBLIC, кожна когорта університетів, відібрана для фінансування в рамках програми, матиме можливість отримати в подарунок ключі безпеки Titan та безкоштовне навчання від співробітників Google про те, як зареєструватися та використовувати програму розширеного захисту Google.

Перший гнучкий навчальний план з кібербезпеки

Програма також профінансує створення з боку European Cyber Conflict Research Incubator навчальних матеріалів для університетів, зокрема першого гнучкого навчального плану з кібербезпеки, який пропонує вступний огляд теми та базові навички, які можна використовувати для підтримки громадських організацій, які найбільш уразливі для кібератак. Навчальний план буде перекладено вісьмома європейськими мовами - включно з українською, англійською та іспанською - і буде доступний безкоштовно для всіх навчальних закладів для використання, разом з вичерпними інструкціями для викладачів.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: