Українських стартапи перемогли на міжнародному конкурсі іноваторів в Афінах / Все новости / Главная

На міжнародному конкурсі європейських інноваторів Jumpstarter 2023 виступили дев'ять українських стартапів, із яких двоє вибороли найвищі нагороди - 10 тисяч євро та підтримку у розвитку проєкту від Європейського інституту інновацій та технологій. Конкурс об'єднує дев'ять категорій, із них одна присвячена відбудові України - "Rebuild Ukraine", що вперше з'явилася у цьому році. До фіналу цієї категорії потрапили шість українських стартапів, з яких троє переможців отримали по 10 тисяч євро за перше місце, 5 тисяч за друге та 2,5 тисяч за третє.

У номінації "Rebuild Ukraine" перемогу здобув стартап GAPPO, який пропонує інноваційне рішення для забезпечення конфіденційності операційних процедур у сфері сільського господарства. Друге місце посів UKRAINIAN LABORATORY INSTRUMENTS - багатофункціональний лабораторний пристрій для хімічних досліджень. Третє місце отримав Solar Optic, який пропонує гібридну технологічну систему сонячного світла з передовою оптикою та системою відстеження сонця для енергоефективного природного освітлення приміщень без перетворення тепла в електроенергію.

У другій номінації конкурсу - Urban Mobility - серед шести європейських учасників переміг український стартап "MeGoElectric". Головна ідея проєкту полягає в розробці доступних електричних вантажівок малої та середньої вантажності для компаній, що займаються вантажним транспортом. За цю ідею проєкт отримав 10 тисяч євро та підтримку провідних європейських спеціалістів для реалізації.

Загалом у фінал EIT Jumpstarter цього року потрапили понад 100 інноваторів із всієї Європи в дев'ять категорій: Digital, Food, Health, Raw Materials, Urban Mobility, Rebuild Ukraine, InnoEnergy, Manufacturing, The New European Bauhaus, Special prize for the best Western Balkan Team. Експертне журі визнало 27 проєктів, які можуть сприяти подоланню актуальних викликів Європи. Програма прискорення EIT Jumpstarter допомагає інноваторам на початковому етапі розвивати свої бізнес-ідеї та виводити на ринок нові продукти. Єврокомісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Іліана Іванова вітає всіх переможців за їх досягнення та нагороджує їх за внесок у будівництво кращого та екологічного майбутнього.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: