Безпечна Міграція: Освітній Серіал для Українців за Кордоном / Все новости / Главная

Із початком повномасштабного вторгнення понад 2,4 мільйона українців опинилися за кордоном і ще не повернулися. Це включає громадян, які виїхали, не маючи при собі необхідних документів. В умовах міграції стає важливою не лише зручність, а й безпека. І тут на допомогу приходить освітній серіал "Безпечна Міграція" на платформі Дія.Освіта.

Україна стала першою країною у світі, яка впровадила цифровий паспорт, використовуючи застосунок Дія. На сьогодні його використовує майже 20 мільйонів українців. З початку війни, Мінцифра запустила понад 70 нових послуг на порталі та в застосунку Дія. Тепер маємо можливість зазирнути за куліси цього досвіду завдяки освітньому серіалу, який став ініціативою Міністерства цифрової трансформації України.

Заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції, Валерія Іонан, підкреслила: "Ми створили освітній серіал, який буде корисним, зокрема, для українців, які залишаються за кордоном та потребують відновлення документів. Він містить чіткі інструкції та відповіді на поширені запитання щодо оформлення втрачених документів."

Серіал складається з 5 епізодів, які відповідають на найпоширеніші запитання:

  1. Як можна відновити особисті документи?
  2. Як оформити українські документи за кордоном?
  3. У яких країнах та містах функціонують паспортні сервіси?
  4. Як уникнути ризиків торгівлі людьми?

"З початку війни мільйони українців були змушені виїхати за кордон, рятуючись від російських загроз. Більшість з них — саме жінки й діти", зауважує заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. За даними Глобального звіту UNODC за 2022 рік, трафікери націлені саме на жінок. Розуміння особливостей оформлення та відновлення документів за кордоном допоможе уникнути загроз, пов'язаних з торгівлею людьми.

Спікеркою серіалу стала відома українська журналістка, ведуча та громадська діячка, Катерина Осадча, засновниця благодійного фонду "Фундація Катерини Осадчої".

Щоб долучитися до освітнього процесу, перегляньте серіал за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/safe-migration

Цей освітній серіал — результат спільних зусиль Міністерства цифрової трансформації та Міністерства внутрішніх справ України для платформи Дія.Освіта. Захистіть свої права та будьте інформовані — це крок до безпечної міграції.

 

Тэги:   Дія

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: