Якою Мінцифра бачить Україну майбутнього / Все новости / Главная

Міністерство цифрової трансформації разом з Міністерством освіти і науки представили Глобальну Інноваційну Візію, яка визначає стратегічні напрями розвитку країни в контексті внутрішньої та зовнішньої політики.

Уряд працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року, а Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголошує на важливості усунення бюрократичних перешкод та створенні конкурентного ринку для талановитих підприємців.

Додатково, Мінцифра оголошує старт громадських обговорень візії, що триватимуть місяць. Візія стане офіційною державною стратегією після затвердження на рівні Кабміну. Долучитися до обговорення можна тут. Віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров вважає, що інновації мають стати національною ідеєю та є ключовим фактором для економічного зростання.

Три розділи та план дій

Глобальна Інноваційна Візія включає три ключові розділи та план дій: "Екосистема інновацій", "Підтримка екосистеми інновацій" та "Розвиток пріоритетних галузей". Втілення візії допоможе здійснити економічний стрибок та створити сприятливі умови для розвитку бізнесу, освіти та науки.

За словами директора Місії USAID в Україні, Теодори Делл, зміни у світі, такі як зростання населення, геополітичні виклики, кліматичні зміни та цифрова економіка, створюють нові виклики та можливості для інноваційного розвитку України.

Стратегічні завдання та механізми розвитку

Державна політика у сфері інновацій включає формування заходів для стимулювання інновацій, розвиток підтримки інноваційного потенціалу, нормативно-правове регулювання, створення розумної інфраструктури та сприяння системі освіти.

Заступник Міністра цифрової трансформації з європейської інтеграції, Валерія Іонан, розкриває, що пріоритетними напрямками є medtech, edtech, AI, бізнес без кордонів, biotech, greentech, кібербезпека, напівпровідники та інші.

Головні механізми візії включають посилення української системи інновацій, багатосторонню підтримку та стимулювання інновацій для розв'язання внутрішніх проблем та подолання глобальних викликів. 

 

Тэги:   Дія

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: