40 000 підприємців шукали спеціалістів на фрилансі у 2023 році / Все новости / Главная

Фриланс серед українського бізнесу набирає попиту. Freelancehunt повідомляє, що 40 000 підприємців з нашої країни шукали спеціалістів саме на фрилансі для розв’язання тих чи інших питань.

Зараз маємо таку ситуацію на ринку праці — лише 21% компаній готові запропонувати гібридний чи віддалений формат роботи. Водночас у спеціалістів ситуація протилежна, бо вони хочуть працювати віддалено або мати гібридний графік — таких виявилося 75%. Ці дані надала платформа Work.ua. Тренд на ринку зараз задають спеціалісти, а роботодавці будуть адаптовуватись, тому прогнозується, що попит на фрилансерів тільки зростатиме.

Більш ніж половина українських підприємців, що взяли участь у дослідженні Freelancehunt, працює з фрилансерами вже понад 4 роки. Також четверть замовників (24,24%) наймає на фрилансі понад 60% співробітників для своїх проєктів.

Фриланс перестає бути для переважної кількості українських бізнесменів чимось незвичним, адже з кожним роком збільшується кількість тих, хто співпрацює зі спеціалістами у такому форматі. Це підтверджують і аналітичні дані: 87,3% замовників задоволені якістю роботи фрилансерів, а 91,1% впевнено стверджує, що саме фрилансери допомагають їм розвивати бізнес.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: