Оголошено першу у 2024 році групу одержувачів фінансування від Фонду підтримки Google для стартапів в Україні / Все новости / Главная

Незважаючи на тривалу війну, українські стартапи продовжують дивувати своїми досягненнями. Загальна вартість української стартап-екосистеми оцінюється в 28 млрд євро, а кількість стартапів-єдинорогів на один успішно профінансований стартап в два рази перевищує середню європейську. Щоб допомогти підприємцям та технологічним компаніям продовжувати прокладати шлях до економічного відновлення країни після війни, Google оголошує нових отримувачів Google for Startups Ukraine Support Fund – Фонду підтримки Google для стартапів в Україні.

Запущений у партнерстві з 1991 – першим і найбільшим акселератором в Україні – Фонд підтримки Google для стартапів в Україні у розмірі 10 млн доларів США надає фінансування та підтримку Google українським технологічним компаніям, заснованим в Україні. Окрім грантів на суму до 100 000 доларів США у вигляді бездольового фінансування, обрані стартапи отримують кредити Google Cloud, а також менторську підтримку з боку Google.

Ось перші у 2024 році отримувачі Google for Startups Ukraine Support Fund:

  • Ailand Systems - розумні автономні дрони для виявлення мін.

  • BazaIT - рішення для найму працівників все-в-одному для технологічних компаній. 

  • Carbominer - український кліматичний стартап, який розробив нову технологію зі вловлення CO₂ з відкритого повітря.

  • Clearly - технологічна платформа, що ефективно з'єднує психотерапевтів з клієнтами.

  • Eddy - комплексний цифровий простір для потреб вчителів, батьків та учнів.

  • Eventmate -  додаток “все-в-одному”, що дозволяє організаторам подій залучати свою аудиторію та будувати спільноту за допомогою популярних месенджерів. 

  • Natively - просте перетворення будь-якого веб-сайту на застосунки для iOS/Android.  

  • Spendbase - платформа для оптимізації витрат компаній на створення програмного забезпечення, хмарні технології та корпоративні картки.

  • Uspacy - єдиний цифровий  робочий простір для малого і середнього бізнесу, що спрощує комунікацію, співпрацю та CRM.

Стартапи відбираються на основі попередньо визначених критеріїв та оцінки під час інтерв'ю. Прийом заявок на наступну когорту відкрито, і українські стартапи можуть подати заявку тут до 31 липня.

Детальніше про деякі стартапи

Ailand Systems

 

Український стартап Ailand Systems змінив свою спеціалізацію з технології аграрних дронів на розмінування. Це критичне питання для України, яка стала найбільш замінованою країною в світі через війну. Їх повністю автономні дрони для розмінування вирішують нагальну потребу очищення великих територій, забруднених мінами, забезпечуючи такий же рівень точності, як у людей, при цьому працюючи в 4 рази швидше та значно безпечніше.

Carbominer

Carbominer – український стартап у галузі кліматичних технологій, який має місію перетворити СО₂ на цінний ресурс. Їх інноваційна технологія захоплює СО₂ з повітря та перетворює його на екологічно чистий вуглекислий газ, який потім продаватиметься сільськогосподарським підприємствам та харчовій промисловості. Надаючи ефективне та стале джерело СО₂, Carbominer допомагає бізнесам зменшувати залежність від горючих корисних копалин та застосовувати більш екологічно чисті практики.

Eddy

Eddy, українська платформа управління навчанням, революціонізує освіту в країні завдяки своєму комплексному та безкоштовному рішенню для шкіл. На платформі вже є понад 3000 шкіл. Eddy пропонує ряд функцій, призначених для поліпшення процесу навчання для учнів, спрощення адміністративних завдань для вчителів та підтримки комунікації між батьками та вчителями.

Підтримка українських стартапів, таких як Ailand Systems, Carbominer та Eddy, допоможе їм досягти успіху та будувати технології, які потрібні країні зараз. Слідкуйте за оголошенням нових отримувачів Фонду підтримки Google для стартапів в Україні найближчими місяцями.

 

 

Тэги:   Стартапы, Google

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: