Поради для співбесіди, які допоможуть роботодавцю визначити вас як свого кандидата / Все новости / Главная

Незважаючи на дефіцит персоналу, роботодавці активно шукають ідеальних і надійних співробітників — стресостійких експертів, готових до змін. Вони проводять ретельний відбір, враховуючи всі аспекти, і віддають перевагу тим кандидатам, які змогли проявити себе на всі 100%. Якщо хочете, щоб бажана робота у Трускавці, Вінниці, Києві чи іншому місті була вашою, дослухайтесь до наступних порад.

Підготовка до співбесіди

LinkedIn підкреслює, що понад 70% осіб перед інтерв'ю шукають інформацію про компанію: офіційний сайт, соціальні мережі, статті в ЗМІ і т. д. Також корисно спілкуватися з тими, хто має або мав стосунок до даного підприємства.

Не зайвим буде вивчити соцмережі людей, які будуть проводити співбесіду. Це дозволить краще розуміти, з ким ви зустрінетесь, «познайомитися» заочно і, можливо, підготувати теми для неформального спілкування.

Співбесіда — це можливість показати себе у кращому світлі. Заздалегідь сплануйте маршрут, перевірте час у дорозі, особливо якщо вам потрібно їхати на співбесіду офлайн. Також перевірте зв'язок та онлайн-платформу для спілкування, якщо обрали варіант співбесіди віддалено.

Подумайте про свій зовнішній вигляд, який повинен відповідати посаді і корпоративній культурі компанії, де відкрита вакансія. Вибір одягу — це ваше рішення, але він має бути обґрунтований. Пам'ятайте: у деталях часто криється успіх.

Деякі роботодавці не добре відносяться до того, що кандидати під час співбесіди палять електронні сигарети чи кальян, або обідають у кафе. Працювати віддалено з дивану — це одне, але проходити співбесіду лежачи — зовсім інше.

Довіртеся професіоналам

Перед співбесідою на роботу мрії залишається багато запитань, сумнівів і страхів. Тут вам можуть допомогти психологи, коучі та кар'єрні консультанти. Вони допоможуть впоратися зі стресом, збільшити впевненість у собі і знайти відповіді на складні запитання. Також вони можуть підготувати вас до співбесіди, демонструючи ваші сильні сторони та зони для розвитку.

Написання follow-up листа після співбесіди

Якщо після співбесіди ви відчуваєте, що це та сама вакансія мрії, не залишайтеся пасивним і не чекайте просто так зворотного зв’язку від рекрутера. Відправте follow-up листа і висловіть свою вдячність за співбесіду. Важливо не затягувати з відправленням і не повторювати вже сказане. Коротко поділіться своїми враженнями, підкресліть, чому ви вважаєте, що саме ви відповідаєте потребам компанії, і запитайте про терміни отримання фідбеку. Таким чином, ви продемонструєте свою зацікавленість і можливо зробите додатковий позитивний вплив на рішення про ваше працевлаштування.

Інтернет-платформа robota.ua пропонує широкий вибір вакансій, що дозволяє знайти роботу, яка відповідає вашим професійним навичкам та інтересам. Завдяки зручному інтерфейсу та великій базі даних, ви зможете швидко знайти підходящу вакансію та зробити перший крок до нових кар'єрних досягнень.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: