Революція у ветеринарній медицині: ШІ забезпечує миттєву діагностику / Все новости / Главная

Компанія Antech, що входить до складу науково-діагностичного підрозділу Mars Petcare, представила нові розробки у сфері ветеринарної діагностики — інструмент діагностики зображень AIS RapidRead та інструмент скринінгу раку Nu.Q.

Обидві технології спрямовані на пришвидшення та підвищення точності діагностики, що має вирішальне значення у ветеринарній медицині. За даними Американської ветеринарної медичної асоціації, ризик розвитку онкологічних захворювань у собак є значним: майже у кожної четвертої собаки протягом життя розвивається неоплазія, а для собак старше 10 років показник захворюваності на онкологію сягає майже 50%. Зменшення часу очікування на результати аналізів не лише знижує рівень стресу для власників тварин, а й дозволяє ветеринарам розпочати лікування на ранніх стадіях, коли воно є найефективнішим.

Діагностичний інструмент AIS RapidRead використовує штучний інтелект (ШІ) для аналізу медичних зображень. Завдяки цій системі, час розшифровки знімків скорочується з кількох годин або навіть днів до лічених хвилин. Водночас Nu.Q значно полегшує процес скринінгу онкологічних захворювань, який також сприяє швидшому отриманню результатів діагностики.

AIS RapidRead навчена на найбільшій у світі бібліотеці рентгенівських знімків домашніх тварин, що дозволяє системі виступати в ролі «віртуального радіолога» та помічника ветеринарного лікаря. Технологія вже довела свою ефективність: протягом пілотної програми у 2023 році було проаналізовано понад 5000 клінічних випадків. Результати показали, що AIS RapidRead сприяє ранньому виявленню патологій, підвищує точність діагностики та оптимізує робочі процеси ветеринарних клінік.

«Забезпечуючи швидший та надійніший діагностичний процес, ця розробка має потенціал для загального розвитку сучасної ветеринарної медицини», — переконана доктор ветеринарної медицини Ліллі Окк, яка особисто працювала з AIS RapidRead під час пілотної фази, — «Швидке отримання звітів та детальна інформація, яку надає AIS RapidRead, значно підвищують ефективність діагностики. Система допомагає підтвердити попередній діагноз або виявити непомічені раніше деталі. Це суттєво покращує точність діагностики та дозволяє приймати більш обґрунтовані рішення щодо призначення терапії. Це особливо важливо для власників домашніх улюбленців, яким часто доводиться годинами хвилюватися в очікуванні діагнозу».

Технологія Nu.Q® Canine Cancer Test стала важливим кроком у боротьбі з раком у собак. Nu.Q® — інструмент скринінгу, розроблений спеціально для літніх собак та порід з високим ризиком захворюваності на рак. Він здатен виявляти поширені види раку, включаючи лімфому та гемангіосаркому, з точністю понад 75%. Це дозволяє ветеринарам та власникам тварин швидше приймати обґрунтовані рішення щодо лікування.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: