Законопроєкт про Дія City ухвалено в цілому: як він допоможе розвинути IT-індустрію в Україні / Все новости / Главная

Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні 262 голосами прийняла в цілому проєкт Закону № 4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», який закладає основу для запровадження в Україні спеціального правового режиму Дія City. Завдяки спецрежиму ІТ-компанії зможуть будувати прозору корпоративну структуру та мати найкращий доступ до інвестицій.

Документ був розроблений при тісній співпраці з ІТ-індустрією. Він сприятиме інтенсивному розвитку української галузі високих технологій. Закон № 4303, зокрема, визначає, що загальні засади функціонування Дія City поширюються не тільки на резидентів Дія City, а й на всі ІТ-компанії. А саме свобода діяльності, невтручання, презумпція правомірності діяльності.

Держава гарантує ІТ-індустрії незмінність умов Дія City протягом 25 років. Документом запроваджується норма про неприйнятність прямого чи опосередкованого примусу юридичних осіб до набуття статусу резидента Дія City.

Крім цього, встановлений чіткий перелік кваліфікованих видів діяльності в межах спецрежиму.

Закон також передбачає запровадження нової форми співпраці між компаніями та фахівцями — гіг-контракти — і додаткові механізми захисту прав на інтелектуальну власність та інвестицій.

Нагадаємо, що проєкт закону № 4303 визначає основні засади функціонування правового режиму Дія City, який запроваджується з метою стимулювання розвитку України як цифрової держави. Вступ до спецрежиму буде добровільним. Він не обмежуватиметься територіально, а діятиме по всій країні.

Процедура входження в спецрежим буде максимально простою, зрозумілою і чіткою. Участь чиновників мінімізована законодавчо. Завдяки Дія City частка ІТ-галузі у ВВП країни збільшиться до 10%, а кількість робочих місць у галузі зросте з нинішніх 200 тис. до 450 тис. до 2024 року.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: