Знижки на рекламу і безкоштовна доставка: що допомагає бізнесу повернутись в стрій / Все новости / Главная

14% підприємців зараз працюють у тому ж режимі, що й до війни. Тим часом опитування клієнтів OLX Україна виявило, що найбільшими проблемами для бізнесу стали військова агресія, логістичні труднощі та падіння продажів. Як наслідок, протягом перших двох місяців бойових дій майже 200 тисяч компаній та ФОПів подали заявки на пільгове оподаткування, щоб зберегти можливість працювати далі. Вже у квітні завдяки діям держави та самого бізнесу кількість працюючих підприємців зросла. Як саме — читайте нижче в аналітиці від OLX Україна.

Військова агресія росії змусила мільйони українців покинути свої домівки, а масовані ракетні атаки по мирним містам знищили приміщення складів, виробництв та логістичні маршрути. Як наслідок, підприємці постали відразу перед кількома серйозними проблемами. Основні з них з опитування клієнтів OLX Україна:

  1. Війна: підприємці втратили майно, що залишилось на окупованих територіях або було знищене внаслідок бойових дій;
  2. Логістика: руйнування звичних транспортних ланцюгів призвело до закриття складів та поштових відділень на окремих територіях, затримок постачання та здорожчання доставки;
  3. Продукція: підприємці розпродують довоєнні запаси товарів і поки що не знають, як їх поповнити. Виготовлення продукції не завжди можливе через релокацію бізнесу, знищення складів і потужностей, міграцію або мобілізацію працівників. Крім того, сама сировина виросла в ціні, як і закордонні поставки. Тож як власне виробництво, так і експорт призведе до подорожчання товару.
  4. Продажі: через міграцію та пріоритетність питань безпеки українці почали менше витрачати коштів на товари не першої необхідності. Деякі категорії продукції взагалі не мають попиту.

Скільки підприємців перестало працювати через війну?

За даними опитування OLX Україна серед своїх бізнес-клієнтів, у березні кількість непрацюючих підприємців склала 16,3%; тих, хто планував працювати — 3,6%; працюючих – 80,1%. Бізнеси, що продовжували працювати, найбільше представлені у категоріях “Дім і сад”, “Електроніка” та “Мода і стиль”.

Однак вже в середині квітня до роботи повернулися 88% бізнесів, а кількість непрацюючих – зменшилась майже вдвічі. Позитивні зміни в OLX зафіксували і серед категорій, які поновили свою діяльність. До них додались “Запчастини” та “Хобі/відпочинок/спорт”. Географічно найшвидше відновлюють свою роботу бізнеси у тій частині Київської області, 

де не було активних бойових дій, а також у Львівській, Дніпропетровській, Одеській та Івано-Франківській областях.

Яку саме підтримку отримує український бізнес?

Важкі часи потребують рішучих дій, тому держава і бізнес здійснюють безпрецедентні кроки для того, аби зберегти роботу підприємств і забезпечити позитивну динаміку відновлення роботи компаній. Так, з 01 квітня влада запровадила спрощену систему оподаткування у 2% для ФОПів та компаній з річним доходом до 10 мільярдів гривень, а також скасувала ряд перевірок.

“Сьогодні бізнес потребує допомоги у вирішенні конкретних проблем. Наприклад, минулого місяця ми в OLX нарахували нові безкоштовні рекламні пакети оголошень клієнтам тих категорій та регіонів, які потребували додаткової підтримки. Крім того, ми намагаємося зробити процес продажу простішим. Так, новий фільтр “Працюємо зараз” допомагає користувачу швидко знайти актуальне оголошення, а підприємцю показати, що він готовий до співпраці. Ці кроки направлені на те, щоб допомогти українцям підтримати не лише власний бізнес, а й Україну. Адже їхня робота — це не просто власна справа. Сьогодні це спільна справа, яка забезпечує економічну безпеку держави. Тому країна без них ніяк”, — розповів про ініціативу підтримки бізнесів керівник департаменту маркетингу OLX в Україні та Центральній Азії Олексій Ломоносов.

Щоб більш системно підтримати підприємців, у травні на OLX стартує кампанія “Країна без тебе ніяк”. Вона об’єднує ряд ініціатив, що допоможуть бізнесу ефективніше працювати і розвиватися. Зокрема, це:

  • знижки на розміщення нових оголошень та рекламу: автори публікацій у всіх категоріях отримують знижки розміром у 50, 70 або 90% на придбання платних розміщень оголошень;
  • ліміти на нові безкоштовні оголошення: для авторів збільшено кількість безоплатних публікацій у таких важливих в умовах війни категоріях, як “Робота”, “Авто” та “Нерухомість”;
  • безкоштовна OLX Доставка товарів всіх категорій Укрпоштою;
  • навчання та допомога у розвитку бізнесу на OLX: персональний менеджер, освітній портал з необхідною інформацією, корисні матеріали та підтримка кол-центру доступні для клієнтів, щоб допомогти їм ефективно користуватись інструментами сервісу;
  • бізнес-сторінка: можливість для підприємців, що не мають власного інтернет-ресурсу, перетворити свій olx-профіль на сторінку з інформацією про власний магазин або бізнес;
  • маркетингова підтримка бізнесу, що здійснив релокейт: підприємства, що вимушені були переїхати, мають можливість скористатися різними інструментами OLX для налагодження своєї роботи: реєстрація бізнесу, пошук клієнтів, приміщень та співробітників на сервісі.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: