Завдяки застосунку Antura and the Letters українські діти зможуть вивчати угорську в ігровій формі / Все новости / Главная

На початку вересня для українських користувачів iOS та Android відбувся реліз освітньої гри Antura and the Letters, що дозволяє дітям віком від чотирьох років у легкій та ігровій формі опановувати іноземні мови, вивчати базові правила, поповнювати словниковий запас та швидше соціалізуватись у новій країні. Як повідомляють розробники з Cologne Game Lab та Video Games Without Borders, відтепер до раніше доступних для вивчення мов (англійської, французької, польської, німецької, іспанської, італійської та румунської) було додано й угорську.

За даними ООН, з моменту повномасштабного російського вторгнення, до сусідньої Угорщини виїхало близько 814 тисяч українців, що є другою, після Польщі, країною, яка прийняла найбільшу кількість українських переселенців.

Початково створений у 2016 році для дітей-біженців з Сирії, цей безкоштовний навчальний застосунок вже встиг отримати кілька міжнародних нагород, зокрема, UNHCR NGO Innovation Award 2019, нагороду Червоного Хреста в Іспанії ІКТ 2019, Techfugees Global Challenge — Education 2018 та EduApp4Syria у 2017 році.

Навчання з Antura and the Letters не потребує постійного інтернет-з’єднання та засноване на принципі гейміфікації. Через нескладний та захоплюючий ґеймплей у вигляді головоломок, діти, разом з собакою Антурою, засвоюють абетку, вивчають нові слова, працюють над вимовою та опановують базові правила обраної для вивчення мови. За проходження нових рівнів та здобуття нових знань, малеча отримує подарунки у вигляді аксесуарів для свого супутника — пса Антури.

Наразі українська версія гри пропонує для вивчення 8 іноземних мов, серед яких: англійська, французька, польська, німецька, іспанська, італійська, румунська, а також, додана в останньому оновленні, угорська. Крім того, застосунок Antura and the Letters має повністю відкритий вихідний код, що дозволяє усім охочим створювати на базі гри власні курси та освітні проєкти.

«З самого релізу української версії Antura and the Letters на початку вересня цього року, ми не зупиняли роботу над новими мовними пакетами для застосунку, оскільки чудово усвідомлюємо потребу у полегшенні соціалізації у новій країні серед українських дітей», — розповідає Франческо Каваларі, засновник Video Games Without Borders, що є одним із партнерів проєкту “Antura and the Letters”. — «Зважаючи на велику кількість вимушених переселенців в Угорщині, у нас не виникало питань із вибором нового мовного курсу для наступного оновлення гри».

В березні 2018 року, компанія Integrated International спільно з лабораторією Create Lab Нью-Йоркського університету провели незалежне оцінювання успішності дітей біженців, які навчались за допомогою застосунку Antura and the Letters. Результати продемонстрували покращення грамотності між початковим та кінцевим рівнем у групі дітей, що грали в Antura and the Letters, в порівнянні з контрольною групою, що не використовувала застосунок.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: