KYC та AML на WhiteBIT: безпека за міжнародними стандартами / Все новости / Главная

Законом України “Про віртуальні активи” встановлюються правила для криптовалютних торгових майданчиків по наданню послуг. І хоча документ ще не вступив у силу, криптовалютна біржа WhiteBIT вже сьогодні дотримується міжнародних стандартів AML, KYC та захисту персональних даних. Стандартів, на які у тому числі орієнтується українське законодавство.

Втім, законом прописані правила, яких мають дотримуватися всі учасники ринку віртуальних активів, тобто і юридичні, і фізичні особи.

WhiteBIT — за міжнародними стандартами

Згідно з міжнародними стандартами, постачальники послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, мають чинити заходи з запобігання та протидії легалізації та відмиванню доходів. Власне біржа криптовалют WhiteBIT ці вимоги вже виконує.

AML

Законом “Про віртуальні активи” прописано, що учасники ринку мають (розділ 3, стаття 9, пункт 2-3) дотримуватися закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Наразі процедура AML добровільна.

AML — це низка заходів, які має запровадити суб’єкт фінмоніторингу, на меті яких стоїть виявлення операцій, що сприяють відмиванню грошей.

Але користувач біржі також має доступ до цього інструменту. На WhiteBIT можна перевірити будь-яку адресу на причетність до відмивання грошей у чотирьох криптовалютах: BTC, ETH, LTC, BCH.

KYC

Процедура Know Your Customer також перешкоджає відмиванню грошей і фінансуванню тероризму. Вже сьогодні вона є одним з найдієвіших методів захисту користувацьких даних та коштів у міжнародному полі.

Законом України зазначається, що сторона-постачальник послуг з переказу фіату та/або віртуальних активів має супроводжувати кожен переказ інформацією про фізособу, яка надсилає чи отримує кошти. Сюди входить ПІБ, номер рахунку чи гаманця чи обліковий номер фіноперації, адреса проживання та інші особисті дані (ст. 14). Таким чином процедура Know Your Customer є обов’язковою для клієнтів криптобірж.

У зв'язку із цим, на сьогоднішній день проходження верифікації на WhiteBIT, як і на низці інших світових платформ, є обов’язковим. Для того, щоб спростити своїм користувачам процедуру верифікації документів, WhiteBIT офіційно напряму взаємодіє із порталом державних послуг Дія. Якщо проходити авторизацію на біржі через додаток Дія, документи передаються сервісом на перевірку у відповідний відділ криптоплатформи. Таким чином, процедура KYC скорочується до кількох хвилин, замість доби, як на багатьох інших світових криптобіржах.

Захист персональної інформації

На платформі клієнтам пропонується дотримуватися низки заходів задля захисту персональних даних. Так, є можливість встановити двофакторну аутентифікацію, щоб доступ до біржового акаунту проходив за допомогою ключа, який генерується в окремому мобільному додатку, налаштувати антифішинговий код та ін.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: