Lockheed Martin представила систему для обслуговування роїв супутників на орбіті / Все новости / Главная

Компанія Lockheed Martin завершила демонстрацію системи LM LINUSS (Lockheed Martin's In-space Upgrade Satellite System). Це рій автоматизованих міні-супутників, що здатні модернізувати та обслуговувати інші малі супутники, що вже знаходяться на орбіті.

Навіщо це потрібно?

Незважаючи на те, що вартість космічних запусків поступово знижується, відправлення вантажів на орбіту все ще залишається дуже дорогим. Через це спутники, які виходять з ладу, не ремонтуються. Економічно ефективніше просто відмовитися від пошкодженої машини, аніж запускати місію для її ремонту.

Тим не менш, таке ставлення поступово змінюється. В останні роки деякі компанії, такі як Northrop Grumman, почали розробляти системи ремонту, що можуть продовжувати життя старих супутників на орбіті. Поки що такі ремонтні боти використовуються, здебільшого, для ремонту найбільших і найцінніших орбітальних апаратів. Але як щодо сузір'їв невеликих супутників CubeSat, чиї розміри не перевищують розміри футбольного м’яча? LM LINUSS - перша система, орієнтована саме на обслуговування і ремонт таких малих апаратів.

LM LINUSS складається з супутників LM 50 2U, що мають розміри звичайного тостера. Система призначена для проведення високоавтоматизованих операцій, необхідних для маневрування в сузір'ях, що включають сотні супутників.

У недавній демонстрації один супутник діяв як пасивна ціль, а інший брав на себе роль службового транспортного засобу. Використовуючи алгоритми онлайн-навігації та штучний інтелект, службовий транспортний засіб успішно підійшов і під’єднався до цілі.

«LM LINUSS є прекрасним прикладом того, як Lockheed Martin інвестує в інновації в реальному світі», - каже Джонатон Колдвелл, віце-президент і генеральний менеджер Military Space. Завдяки досягненням LM LINUSS майбутні місії малого та середнього класу можна буде модернізувати прямо на орбіті.

 

Тэги:   Космос

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: