Презентація iPhone: характеристики новинки Apple iPhone 15 / Все новости / Главная

Читать на русском

12 вересня відбулася презентація Apple, на яку всі шанувальники з нетерпінням чекали. На заході показали оновлені гаджети, у тому числі iPhone 15. Новинка підкорила оновленим зовнішнім виглядом, новим роз'ємом для підзарядки, покращеними характеристиками продуктивності та новою камерою. Також особливість базової лінійки 2023 року полягає у відсутності «чубчика» над екраном, чого всі так довго очікували. Тепер навіть у базових смартфонах Apple встановлено Dynamic Island.

Дизайн та дисплей iPhone 15

Айфон 15 отримав традиційний дизайн та прямокутний корпус. Але цього року грані смартфона стали менш гострими. Корпус виготовлений із 100% переробленого алюмінію. На тильній стороні встановлено матову панель. Висота смартфона складає 14,6 см, ширина – 7,2 см, а товщина – 7,8 мм. Корпус захищений від попадання води та пилу за стандартом IP68.

Користувачі можуть вибрати iPhone 15 у таких кольорах:

  • Blue;
  • Yellow;
  • Green;
  • Black; 
  • Pink.

Варто окремо сказати про новий виріз під датчики. Торішня модель мала прямокутний виріз під фронтальну камеру та сенсори, а новинка отримала овальний виріз Dynamic Island, як у смартфонах версії Pro та Pro Max 2022 року.

Apple iPhone 15 оснащений дисплеєм Super Retina XDR діагоналлю 6,1 дюйми, роздільна здатність якого становить 2532 х 1170 пікселів, а щільність пікселів 460 ppi. Підтримується опція покращення зображення HDR. Яскравість екрану становить 1600 ніт, а при перегляді контенту у якості HDR 2000 ніт. Екран захищений від потертостей та подряпин керамічним склом.

Технічні характеристики Айфон 15

iPhone 15 забезпечує стабільно високу продуктивність. Новинка отримала такі характеристики:

  1. Процесор А16 Bionic 6-ядерний із 5 ядрами графічного процесора. Такий чіп раніше був встановлений у смартфонах Apple професійних лінійок. Процесор доповнено системою Neural Engine на 16 ядер.
  2. Залежно від моделі можна вибрати Айфон із вбудованою пам'яттю на 128, 256, 512 Гб.
  3. Новинка йде з попередньо встановленою новою операційною платформою iOS 17. Система отримала безліч оновлень, серед яких: можливість створення постерів для контактів з телефонної книги, покращений спільний доступ до браузера та плейлистів, новий додаток Journal, режим StandBy та NameDrop.
  4. iPhone 15 підтримує роботу в мережах 5G, LTE, Wi-Fi 7. Розблокування смартфона відбувається за допомогою сканування обличчя Face ID, що гарантує надійний захист та комфортне використання гаджета. Також передбачено чіп безконтактної оплати покупок NFC. Встановлено широкий вибір датчиків для відстеження розташування: GPS, Galileo, BeiDou, GLONASS та QZSS.

Зйомка фото та відео на iPhone 15

Новинка отримала основну камеру із двома сенсорами:

  • основний сенсор з роздільною здатністю 48 Мп;
  • об'єктив телефото на 12 Мп.

Передбачено зум 0,5х, 1х та 2х. Основна камера отримала оптичну стабілізацію зі зсувом матриці, а також підтримується по всій матриці опція Focus Pixels. Спалах True Tone забезпечує відмінні результати зйомки при різному рівні освітлення. Портретний режим отримав покращений ефект боке. Також значно покращили нічний режим, який забезпечує чіткі знімки навіть при поганому освітленні. Реалізовано оновлений портретний режим, який автоматично активується, коли ви хочете зробити портретне фото.

Відеозйомка підтримується із частотою кадрів 25-60 к/с. Покращено кінематографічний режим, який дозволяє знімати якісні відео у форматі 4К.

Фронтальна камера TrueDepth з автоматичним фокусуванням отримала роздільну здатність 12 Мп, а також розширений набір можливостей зйомки фото та відео. Встановлено спалах Retina Flash, а також передбачено технологію покращення фото Photonic Engine. Покращений нічний режим дозволяє знімати більш контрастні та соковиті знімки. Відеозапис на фронтальну камеру здійснюється як до 4К.

Автономність та підзарядка

Епл Айфон 15 оснащений новим роз'ємом USB Type-C для заряджання. Завдяки вдосконаленому енергоощадному режиму гаджет здатний працювати протягом цілого дня. Час відновлення заряду до 50% становить близько 30 хвилин при використанні 20-ватного адаптера живлення. Підтримується бездротова підзарядка від магнітного пристрою MagSafe.

Перевага покупки та ціна Apple iPhone 15 у Stylus

На конференції оголосили ціну новинки – від $799 за модель на 128 Гб. У нашому інтернет-магазині Stylus.ua можна оформити передзамовлення на iPhone 15. Завдяки такому варіанту передзамовлення ви зможете першим оцінити всі переваги нового смартфона від Apple. Як тільки гаджети надійдуть у продаж, вам на електронну пошту або телефон прийде повідомлення. Крім того, у нас є доставка по всіх регіонах України.

 

Тэги:   Apple, iPhone

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: